صرافی FTX چیست؟ همه چیز درباره این صرافی و توکن FTT

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 6 دقیقه
0 نظر
75 بازدید
صرافی FTX چیست؟ همه چیز درباره این صرافی و توکن FTT

صرافی FTX – سقوط امپراتوری سم بنکمن

در طی کمتر از یک هفته صرافی FTX بزرگترین صرافی دنیا بعد از بایننس، اعلام ورشکستگی کرد و مدیر عامل این صرافی اظهار داشت که ثروت 16 میلیارد دلاریش از بین رفته است. بعد از این اتفاقات قیمت بیت کوین به پائین تر سطح خود در دوسال گذشته رسید و بازار کریپتو هم ریزش خونینی را تجربه کرد. اما چرا این تراژدی در دنیای ارز های دیجیتال اتفاق افتاد؟

صرافی FTX

این صرافی بزرگترین صرافی رمز ارز پس از بایننس و کوین بیس بود و در رتبه سومین صرافی بزرگ دنیا قرار داشت. پس از اجباری شدن احراز هویت در صرافی بایننس، صرافی FTX به جایگزین مناسبی برای تریدرهای ایرانی بدل شد.

FTX یک صرافی متمرکز رمز ارز بود که در اواخر سال 2022 اعلام ورشکستگی کرد. این صرافی در سال 2018 در کشور آنتیگوا و باربودا (Antigua and Barbuda) که مجمع الجزایری در قاره آمریکا است تاسیس شد.

تیم موسسان

بنیانگذار این صرافی سم بنکمن فرید (Sam Bankman Fried) فارغ التحصیل در رشته فیزیک دانشگاه MIT بود. سم بنکمن سوابق درخشانی در بازار های مالی و حوزه رمز ارزها دارد و علاوه بر FTX بنیانگذار شرکت آلامدا ریسرچ (Alameda) نیز بود. در کنار سم بنکمن نام افراد دیگری به چشم می خورد که دارای تجارب خوبی در شرکت های مطرح و غول های سیلیکون ولی هستند.

صرافی های متمرکز و خطرات آنها

با توجه با اینکه بازار ارزهای دیجیتال یک بازار نوپا و در عین حال پرریسک میباشد ، افراد حاضر در بازار به این موضوع آگاه هستند که هر لحظه امکان نابودی دارایی هایشان وجود دارد.

از همین رو افراد باید بتوانند تا حد امکان دارایی های خود را در مکان امنی از جمله کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری نگه داری کنند.

صرافی ftx

بی قانونی محض در صرافی ها

در بازار ارزهای دیجیتال هیچ قانون مصوب جهانی وجود ندارد و به همین دلیل حتی داخل ایران شاهد از بین رفتن دارایی افراد در صرافی هایی از جمله کریپتولند بودیم.

پس هیچ گاه دارایی های خود را در صرافی های متمرکز نگه داری نکنید. در ادامه به بررسی کامل و جامع یکی از صرافی های ورشکست شده در این حوزه یعنی صرافی FTX میپردازیم.

خدمات صرافی FTX

ارائه ابزار های معاملات مشتقه در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت عمده این صرافی بود. این صرافی برای انطباق با قوانین داخلی کشور ها کار دشواری پیش رو داشت زیرا دلیل اصلی مخالفت کشور ها با صرافی ها ارائه خدماتی مثل معاملات مشتقه و قراردادهای آتی است.

اصطلاحات «توکن FTX» و «رمز ارز FTT» گاها به جای یکدیگر استفاده می شوند اما هردو به ارز دیجیتال صرافی FTX اشاره دارند. در اختیار داشتن این FTX token امکان پرداخت کمتر کارمزد معاملات در این صرافی فراهم می شد و همچنین مزایای زیاد دیگری در صرافی FTX در دسترس قرار می گرفت برای مثال امکان استفاده از رمز ارز FTX token به عنوان وثیقه برای معاملات وجود داشته است.

سقوط FTX

صرافی FTX که به عنوان یکی از صرافی های برتر مشغول به فعالیت بود، پس از برملا شدن فعالیت های ممنوعه و در پی اخبار منفی سقوط کرد. از جمله این اخبار گزارشی از بلومبرگ بود که با پرده برداشتن از ارتباط میان آلامدا ریسرچ و FTX آتشی به جان این صرافی انداخت.

محتوای این گزارش از این قرار بود که سود حاصل از کاربران FTX به شرکت آلامدا تزریق می شد که این کار تخلق و نقض قوانین ایالات متحده بود.

نقش بایننس در سقوط FTX

همزمان که انجام معاملات نهانی پرونده این شرکت را سنگین تر می کرد وب سایت کوین دسک نیز در گزارشی اعلام کرد که شرکت آلامدا دارایی های خود را در قالب توکن FTT نگهداری می کند. پس از آن بود که در 15 مدیر عامل بایننس چانگ پنگ ژائو با اعلام تصمیم خود مبنی بر فروش توکن های FTT تیر خلاص را به این صرافی زد. در پی این اقدام ارزش توکن این صرافی سقوط کرد و سپس باعث شد تا کاربران سرمایه خود را از این صرافی خارج کنند تا این صرافی به مرز سقوط برسد.

پیامدهای منفی ورشکستگی صرافی FTX

سقوط FTX موجب منفی شدن بیشتر بازار رمزارزها و ثبت کف قیمتی جدید برای بیت کوین شد.

ورشکستگی این صرافی موجب به چالش کشیده شدن شرکت های وابسته به FTX و برگزاری جلسات با سرمایه گذاران خود شد.

تقاضا برای تصویب مقررات سختگیرانه تر صنعت ارز های دیجیتال در میان قانون گذاران و سیاستمداران را افزایش داده و قیمت بیت کوین و سایر آلتکوین ها با روند نزولی شدیدتری همراه شد.

 ftx چیست

صرافی FTX برای کاربران ایرانی

تا پیش از سقوط این صرافی اوضاع از این قرار بود که برای انجام معاملات و دسترسی کامل به خدمات این صرافی کاربران می بایست احراز هویت کامل در این سایت انجام می دادند و از آنجا که در قوانین و سیاست های داخلی صرافی FTX صراحتا ذکر شده بود که ایران در لیست کشور های ممنوعه قرار داده شده بوده و امکان احراز هویت و ارائه هیچ گونه خدماتی به کاربران ممکن نبوده است.

درس هایی که FTX به ما داده است

صرافی FTX سومین صرافی متمرکز بزرگ شناخته شده در بازار رمز ارزها بود. سقوط این صرافی متمرکز نیاز بیشتر ما به حوزه دیفای (Decentralized finance) و آینده نامطمئن این نوع صرافی ها را به ما نشان می دهد و الزام استفاده از صرافی های غیرمتمرکز و آسیب پذیری صرافی های متمرکز در قبال تامین نقدینگی و امکان به خطر افتادن سرمایه کاربران در این صرافی هارا یاد آوری می کند.

سخن آخر از صرافی های متمرکز

با توجه به اطلاعات مقاله بالا اکنون دریافتید که صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتال مکان مناسبی برای نگه داری دارایی شما نیستند. با استناد به اخبار موجود در خصوص صرافی FTX و فراری شدن مدیر اصلی آن یعنی سم بنکمن میتوان پیش بینی کرد که این فرد دارایی های افراد مختلف را از آنها دزدیده است و حتی در برخی از اخبار این گونه بیان شده بود که با دارایی های بدست آمده ، چند خانه در مکان های مختلف خریداری کرده و به نام افراد خانواده خود زده است تا نتوان این موضوع را از طریق دادگاه پیگیری کرد.

پیشنهاد میشود برای معاملات بلند مدت و میان مدت خود دارایی های خود را به کیف پول های امن سخت افزاری و نرم افزاری ارسال کنید و برای معاملات کوتاه مدت خود هم از صرافی های غیرمتمرکز استفاده کنید تا دارایی های شما از ریسک های احتمالی در امان بماند.

سوالات متداول

بعد از ورشکستگی این صرافی میتوان اکنون فعالیت کرد؟

پس از سقوط صرافی ftx،‌ وب‌سایت این صرافی به طور کلی از دسترس خارج شده و امکان فعالیت در آن وجود ندارد.

کاربران صرافی ftx می‌توانند دارایی‌های خود را پس بگیرند؟

خیر به دلیل مسدود شدن این صرافی باید منتظر دادگاه این صرافی باشند.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"