تریگر چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد؟

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 9 دقیقه
0 نظر
325 بازدید
تریگر چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد؟

تریگر چیست و چه کاربردی در معاملات دارد؟

از گذشته تا کنون افراد زیادی وارد بازارهای مالی شده اند که با روش های مختلف سعی کرده اند در این بازار به سود مستمر و مداوم برسند. اما بالای 80 درصد این افراد با شکست بزرگی مواجه میشوند.

این امر میتواند نتیجه خیلی از عامل ها از جمله نداشتن استراتژی مدون و درست ، سبک تحلیلی اشتباه، نداشتن مدیریت سرمایه ، نداشتن شرط ورود به معامله (تریگر) و… باشد. شغل معامله گری یکی از سخت ترین شغل های موجود در جهان میباشد که با رعایت نکردن حتی یکی از پارامتر ها هنگام معامله ممکن است حساب شما دچار زیان شود.

یکی از مهم ترین عوامل که منجر به ضرر معامله گران میشود، نداشتن شرط ورود به معامله یا همان تریگر است. در ادامه این مقاله بصورت جامع مفهوم تریگر را برای شما بیان میکنیم.

 تریگر چیست؟ (TRIGGER)

واژه تریگر از لحاظ لغوی به معنای ماشه است. اگر کمی دقت کنید متوجه میشوید که بی دلیل اسم شرط ورود به معامله ، تریگر نیست. مفهوم تریگر این است که بگذارید ماشه شما فعال شود و بعد شروع به تیراندازی کنید یا به اصطلاح شروع به انجام کاری کنید که برای آن شرط گذاشته بودید.

مفهوم تریگر در معامله گری چیست؟

منظور از تریگر همان شرط ورود به معامله است. یعنی فرد معامله گر قبل از اینکه وارد معامله شود باید برای خود شروطی را جهت معامله تعیین نماید که یکی از مهم ترین ویژگی های این امر این است که فرد هیچگاه بصورت سردرگم وارد معامله نمیشود و حتی اگر حدضرر او در معاملات فعال شود جای هیچ نگرانی نیست چون روی اصول معامله گری پیش رفته است.

تریگر چیست و چه کاربردی در معاملات دارد؟

آیا تریگر صرفا مختص ورود به معامله است؟

یکی دیگر از تفکرات و ذهنیت های اشتباه جا افتاده در معامله گری این است که افراد فکر میکنند تریگر فقط برای ورود به معامله است. در صورتی که به جرئت میتوان گفت از تریگر در جاهای دیگر بسیار بیشتر ورود به معامله استفاده میشود.

افراد معامله گر حرفه ای که سالهاست در این بازارها کار میکنند، تریگر های مختلفی برای خود مشخص میکنند که میتوان به تریگر ورود به معامله ، تریگر خروج از معامله ، تریگر زمانی معاملات ، تریگر مدیریت سرمایه حین معامله و …. اشاره کرد.

افراد حرفه ای باید برای خروج از معاملات خود تریگر داشته باشند. زیرا اگر این کار را انجام ندهند ممکن است درصد برد معاملات آنها یا نسبت ریسک به بازده معاملاتشان دچار آسیب شود. همچنین بخش اصلی مدیریت سرمایه را نیز باید با توجه به استراتژی های خود همراه با تریگر انجام دهند زیرا ممکن است در زمان های مختلف اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد که تمامی سرمایه را وارد زیان شدیدی بکند.

ابزارهای مختلف تکنیکال برای تعیین تریگر چیست؟

امروزه با توجه به اینکه علم معامله گری در سرتاسر جهان بسیار پیشرفت کرده و ابزارهای مختلفی وارد این بازار شده، ابزارهای مختلفی هم برای تریگر گرفتن وجود دارد. توجه داشته باشید که افراد معامله گر با توجه به سبک معاملاتی و استراتژی های خاص خود تریگر های مخصوص خودشان را دارند.

ممکن است این تریگر ها براساس سبک های مختلف پرایس اکشن، تکنیکال مقدماتی و پیشرفته، smart money ، ict و … باشد. در ادامه به انواع آنها میپردازیم.

شکست و پولبک

اکثر افرادی که بر اساس پرایس اکشن مقدماتی و تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته معامله میکنند، از پولبک استفاده میکنند. پولبک به معنای شکست یک سطح حمایتی یا مقاومتی و بعد از آن اصلاح و برگشت به همان سطح میباشد که هم به صورت داینامیک و هم به صورت استاتیک وجود دارد.

افراد معامله گر که پولبک را تریگر خود قرار میدهند، بعد از شکست سطح مورد نظر تریگرشان فعال شده و منتظر پولبک به سطح میمانند. در صورت اصلاح و برگشت قیمت به سطح مورد نظر وارد معامله میشوند.
اما اگر بخواهیم صادقانه در مورد این تریگر صحبت کنیم، تنها 20 درصد افرادی که از این سبک استفاده میکنند موفق میشوند.

دلیل آن هم فقط داشتن استراتژی فوق العاده هوشمند میباشد. در حال حاضر پس از شکست سطوح در حالت های مختلف داینامیک و استاتیک، همه معامله گران دیدگاه ادامه روند بعد از پولبک را دارند اما قیمت با توجه به نقدینگی های موجود در مارکت تصمیم به حرکت های مختلف از جمله تغییر روند و ادامه روند بر خلاف شکست سطوح میگیرد.

یکی از راه های بهینه سازی استراتژی و تریگر پولبک نوع روند و موجی است که به سطح مورد نظر میرسد. اگر پر قدرت به این سطح برخورد کرده و آن را فتح کند، احتمال بالای 70 درصد ادامه روند را خواهیم داشت. پس در این نوع تریگر نهایت دقت را داشته باشید تا بالاترین سود را در معاملات خود داشته باشید.
یکی از استراتژی های استاد لنس بگز که صاحب سبک پرایس اکشن مدرن میباشد همین شکست و پولبک میباشد.


الگوهای قیمتی

تمامی افراد حاضر در بازار از سبک های مختلف ، الگوهای قیمتی مشخصی دارند که در صورت رخ داد آنها میتوانند وارد معامله شوند. به طور واضح ، تریگر این افراد شکل گیری الگوهای قیمتی مناسب میباشد. معمولا این الگوهای قیمتی در سبک تکنیکال مقدماتی پیشرفته بسیار زیاد هستند.

اما چیز که حقیقت دارد این است که این الگو های قیمتی تکنیکالی مدت زمان زیادی است که منسوخ شده و بر خلاف جهت الگو شروع به حرکت میکند و یا قبل از حرکت اصلی جهت روند الگو، حدضرر معامله گرانی که بر اساس الگو های قیمتی معامله میکنند را میزند و بعد حرکت اصلی خود را شروع میکند. برای مثال میتوانیم به سقف دو قلو ، کف دوقلو، سر وشانه و … اشاره کنیم.

اما در سبک های دیگر که کاملا هوشمندانه میباشند، الگوهای قیمتی میتوانند به صورت کاملا دقیق عمل کنند این سبک ها از جنبه های مختلف عرضه و تقاضا میباشند که بروز هستند و جزو سبک های مدرن پرایس اکشن محسوب میشوند.
یکی از نکاتی که میتواند در شکل گیری الگو های قیمتی و ورود به معامله در نظر گرفت این است که ببینیم آن الگو در چه سطحی (عرضه یا تقاضا یا هیچکدام) شکل گرفته است. اگر بر روی سطحی مهم این الگو ها شکل گرفته بود، امکان برد و به سود نشستن این معامله بالا میباشد و در غیر این صورت میتواند امکان برد شما را به پایین ترین حد ممکن برساند.

اندیکاتور ها

سال ها پیش در بازار های مالی مختلف از جمله بورس ایران افرادی با اندیکاتور ها معامله میکردند و سود هنگفتی میکردند و هر وقت اندیکاتور تایید میداد، به معنی فعال شدن تریگر آنها بوده و وارد معامله میشدند. اما پس از گذشت چندین سال این اندیکاتور ها یک به یک از اعتبار آنها کاسته شده و الان کمتر کسی را میبینید که بر اساس اندیکاتور معامله باز کند.
در تمامی آموزش های موجود در بازار های مالی اندیکاتور به عنوان یک ابزار کمکی برای معاملات میباشد. اما به جرئت میتوان گفت بجز تعداد انگشت شماری اندیکاتور ، بقیه اندیکاتور ها صرفا جهت به اشتباه راندن معامله گران وجود دارند.
اندیکاتور های rsi ، macd ، ichi و ma میتوانند به ما در معاملات کمک کنند.
یکی از نکاتی که به ما در استفاده از اندیکاتور به عنوان تریگر و تاییدیه و ورود به معامله کمک شایانی میکند این است که از هر اندیکاتوری که استفاده میکنیم ، در تایم فریم بالاتر نیز آن را مشاهده کنیم.

این را هم در نظر بگیرید که اطلاعات اندیکاتور ها در تایم فریم های بالاتر دقیق تر و قابل اعتمادتر میباشند. پس اگر اندیکاتور هایی که استفاده میکنیم در تایم فریم های بالاتر هم جهت با معامله بود که در تایم فریم پایین قرار بود باز کنیم، و همچنین تریگر اندیکاتوری ما نیز در تایم فریم معاملاتی خودمان تاییدیه داده بود ، مجاز به ورود به معامله هستیم و در این صورت معاملات شما وین ریت یا درصد برد بالاتری دارد.

تریگر چیست و چه کاربردی در معاملات دارد؟

کندل استیک

ماهیت تمامی تحلیل های موجود و علم بازار های مختلف با شکل گیری همین کندل استیک ها میباشد و ما با سبکی که در این بازار با عنوان تحلیلگر و معامله گر تکنیکالی مشغول به کار هستیم ، همیشه با کندل استیک ها سر و کار داریم.
میتوان گفت کندل استیک ها در مرور زمان هیچ گونه تحریفی در آنها ایجاد نشده و هر شخصی اگر الگوهای کندلی را به درستی درک کند و رفتار قیمت را پس از رخداد الگو های کندلی را بتواند پیش بینی کند، معامله گر موفقی میباشد.
اما نکته ای که باید در نظر گرفت این است که در جای این نمودار ها میتواند این الگو های کندلی شکل بگیرد. فرد معامله گر باید از کندل استیک ها به عنوان یک تریگر و تاییدیه ورود به معامله استفاده کند اما سطوح قیمتی برای ما اهمیت بیشتری دارد. یعنی معامله گر اول از همه سطح مورد نظر خود را مشخص کرده و با توجه به رسیدن قیمت به آن سطح و الگوهای کندلی مناسب در این محدوده میتواند بهترین تصمیم را بگیرد.
یکی دیگر از نکاتی که میتواند در استفاده از کندل استیک ها به عنوان تریگر به ما کمک کند این است که کندل استیک ها را در تایم فریم بالاتر نیز چک بکنیم. تاییدیه کندل استیک ها در تایم فریم بالاتر تاییدیه بیشتری دارد و میتوان گفت که مهم تر از تریگر تایم فریم معاملاتی میباشد.

تریگر چیست و چه کاربردی در معاملات دارد؟

نتیجه گیری

سبک های مختلفی برای معامله گری در بازارهای مالی وجود دارند که هر کدام تریگر های مخصوص خود را دارند. بعد از بررسی تریگر های موجود سبک های مختلف ، حتما برآیند استفاده از تریگر ها را در نظر بگیرید و معاملات خود را در ژورنال خود ثبت کرده و پس از مدتی آن را بررسی کنید.

میتوانید با تکرار استفاده از تریگر های موجود در سبکی که کار میکنید ، مشکلات آن را برطرف کرده و به درصد سود و برد معاملات بالاتری دست یابید.
و در آخر تمامی معاملات خود را در تایم فریم های بالاتر نیز از نظر روند و تریگر بررسی کنید این عمل کمک خیلی زیادی به شما معامله گران عزیز میکند.

سوالات متداول

تریگر چیست؟

مفهوم تریگر این است که بگذارید ماشه شما فعال شود و بعد شروع به تیراندازی کنید یا به اصطلاح شروع به انجام کاری کنید که برای آن شرط گذاشته بودید.

مفهوم تریگر در معامله گری چیست؟

منظور از تریگر همان شرط ورود به معامله است. یعنی فرد معامله گر قبل از اینکه وارد معامله شود باید برای خود شروطی را جهت معامله تعیین نماید.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 4
تعداد شرکت کننده: 2
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

پولبک(Pullback) و اصلاح قیمت چیست؟ به زبان ساده حدود 9 ماه قبل

پولبک(Pullback) و اصلاح قیمت چیست؟ به زبان ساده

آموزش واگرایی و همگرایی در تحلیل تکنیکال

آموزش واگرایی و همگرایی در تحلیل تکنیکال

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"