دارایی کاربران صرافی کریپتولند (Cryptoland) چه خواهد شد؟

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 6 دقیقه
0 نظر
299 بازدید
دارایی کاربران صرافی کریپتولند (Cryptoland) چه خواهد شد؟

عاقبت صرافی کریپتولند

پس از بازداشت شدن مدیرعامل این صرافی ،دارایی کاربران در این صرافی مسدود شد و با گذشت 2 سال کاربران این پلتفرم ایرانی در تلاش برای پس گیری دارایی های مسدود شده خود هستند. در این مدت طی چند نوبت، این وعده بازگشایی مجدد صرافی کریپتولند داده شد اما هیچگاه به تحقق نپیوست.

سینا استوی مدیرعامل این صرافی بود که در 27 اردیبهشت 1400 به اتهام اخلال در نظام اقتصادی بازداشت شد. سینا استوی همچنین بنیان گذار توکن BRG است. این توکن در صرافی های مختلف لیست شده بود و افراد مختلف تبلیغات زیادی روی این ارز انجام دادند.

 پیدایش صرافی کریپتولند

کریپتولند نام تجاری شرکت یکتا اکسیر سبز است که از سال 96 شروع به فعالیت کرد و در زمینه بلاک چین و رمزارزها توانست بیش از 200 هزار کاربر جذب کند. این صرافی عملکرد خوبی داشت تا جایی که تندیس ها و تقدیر هایی مانند بهترین سایت کسب و کار سال 99 در دوره آخر جشنواره وب و موبایل و تندیس مردمی بهترین شرکت ها و موسسه های خصوصی این جشنواره نیز به کریپتولند تعلق گرفت.

این صرافی توسط سینا استوی در سن 30 سالگی و با مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی تاسیس شد. این صرافی بعد ها توکن بومی خود را با نام بریج BRG معرفی کرد و از طریق فروش آن سرمایه زیادی را به دست آورد.

سینا استوی مدیرعامل صرافی کریپتولند

سینا استوی به عنوان کارآفرین بلاک چین شناخته می شود که مالک صرافی کریپتولند بوده و در زمینه رمزارز ها و معاملات ارز های دیجیتال فعالیت داشت.

سینا استوی به دلیل اینکه اولین توییت تاریخ در قالب NFT که در سال 2006 توسط موسس توییتر جک دورسی منتشر شده بود به مبلغ 2.9 میلیون دلار خریداری کرد، خبرساز شد.

این خرید، یک سرمایه گذاری ناموفق بوده است زیرا فروش این NFT با شکست مواجه است و قیمت آن تا 10 هزار دلار برآورد می شود.

این خرید در بحبوحه بالا گرفتن موج خرید و فروش دارایی های کریپتویی رخ داد و به عنوان یکی از گران ترین خرید های آن زمان شناخته می شود.

استوی تلاش کرد تا این NFT را با قیمت ابتدایی 48 میلیون دلار به فروش برساند اما بالا ترین قیمت پیشنهادی که برای آن تعیین شد حدود 6800 دلار بود.

این nft همچنان در دست صاحبش باقی مانده و تمایل به فروش آن در این قیمت ها را ندارد.

بسته شدن صرافی کریپتولند

این پروژه به دلایل نداشتن پشتوانه، تبلیغات شعاری، تمرکز عمده سرمایه در چند حساب و ایجاد دخالت و نوسان برای تخلیه سرمایه کاربران و همینطور قیمت سازی جعلی و ایجاد موج ها جعلی و غیرواقعی توسط پلیس فتا به عنوان پروژه کلاهبرداری شناخته شد و سینا استوی مدیرعامل این صرافی و رمزارز بریج در تاریخ 27 اردیبهشت 1400 دستگیر و به اتهام اخلال در نظام اقتصادی بازداشت شد.

پس از بسته شدن این صرافی و اظهارات سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر واگذاری محل سایت اصلی صرافی به مجموعه‌ای دیگر، در چندین نوبت صحبت از بازگشایی مجدد این صرافی و بازگرداندن دارایی های کاربران شد اما کریپتولند همچنان تعطیل است و دارایی بیش از 70 هزار کاربر آن مسدود است. افراد مختلفی که قبل از بسته شدن صرافی دارایی خود را به این صرافی واریز کرده بودند، تا به امروز هنوز به سرمایه خود نرسیده اند.صرافی کریپتولند

اعلام پلیس فتا برای ثبت شکایت کاربران

معاون اجتماعی پلیس فتا در تاریخ 30 اردیبهشت 1400 اعلام کرد با توجه به دستگیری مدیران این پلتفرم، مالباختگان می توانند با مراجعه به سایت گرداب، مدارک خود را برای اثبات ادعای خود ارائه کنند.

بازپرس این پرونده آقای نریمانی در تاریخ 23 خرداد 1400 وعده پرداخت رمزارز و دارایی کاربران را تا آخر خرداد ماه داد.

حسابرسی کاربران و مالباختگان این پرونده در 8 تیر 1400 آغاز شد؛ از این رو با بازگشایی مجدد این صرافی امکان ثبت درخواست برداشت وجه برای مالباختگان پروژه فراهم گشت و وجوه برخی از کاربران عودت داده شد.

فرار سینا استوی از ایران

مدیر عامل این صرافی که با هدف جبران سرمایه کاربران و با قید وثیقه از زندان آزاد شد، از کشور فرار کرد.

اما به مال باختگان این وعده داده شد که وثیقه 130 میلیاردی و اموالی که داشته است توقیف شده و همین منابع برای پرداخت ضرر کاربران کافی است.

تجمعات مالباختگان صرافی کریپتولند(Cryptoland)

مالباختگان این صرافی در پی اعتراض به روند رسیدگی به پرونده و عودت دارایی خود، از خرداد 1400 بارها به برگزاری تجمعات و اعتراض در مکان هایی مانند دفتر معاون اول قوه قضاییه در تهران پرداختند. علاوه بر این حدود 70 نفر از مالباختگان این صرافی که جمع سرمایه آن ها به حدود 800 میلیارد تومان می رسد، به یک وکیل دادگستری وکالت داده‌اند و خواستار پیگیری مجدد پرونده شده‌اند.

وضعیت پرونده مالباختگان این صرافی چگونه است؟

وعده بازپرداخت سرمایه مردم در این صرافی داده شده است اما با گذشت بیش از دوسال طبق گزارش های رسیده عده کمی از کاربران توانستند وجوه عودت داده شده خود را دریافت کنند و این روند تقریبا پس از فرار مدیرعامل این صرافی، سینا استوی متوقف شده است.

 کریپتولند

نتیجه گیری

ماجرای تلخ این صرافی می تواند تلنگری باشد تا این نکته را به ما یادآوری کند که مراقب سرمایه خود باشیم؛ همچنین این نکته مورد توجهتان باشد که صرافی های ایرانی مجوز رسمی فعالیت به عنوان صرافی ندارند و تحت عنوان کسب و کار آنلاین به کاربران خود خدمات ارائه می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صرافی های ایرانی و قوانین و مجوز آن ها به مقاله مجوز صرافی ارز دیجیتال سودانه مراجعه کنید.

این صرافی همچنان تعطیل است و کاربران خسارت دیده آن که تعدادشان به بیش از 70 هزار کاربر می رسد، ثبت نام خود را برای عودت وجود خود انجام داده اند اما امیدی برای انجام این کار و بازگشت سرمایه آن ها نیست. هر چند عوامل مربوطه در جهت پیگیری به کاربران این قول را داده اند تا تمام تلاش خود را بکنند سرمایه آنها بازگردانده شود.

پیشنهاد میشود به هیچ عنوان ارزهای دیجیتال خود را در صرافی داخلی و خارجی نگه داری نکنید و فقط در این صرافی ها معامله کنید. سعی کنید دارایی های بلند مدت خود را به کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری انتقال دهید تا در امنیت کامل به سر ببرند.

سوالات متداول

مدیر عامل صرافی کریپتولند چه کسی بود؟

سینا استوی به عنوان کارآفرین بلاک چین شناخته می شود که مالک صرافی کریپتولند بوده و در زمینه رمزارز ها و معاملات ارز های دیجیتال فعالیت داشت.

فرار سینا استوی از ایران چگونه بود ؟

مدیر عامل این صرافی که با هدف جبران سرمایه کاربران و با قید وثیقه از زندان آزاد شد، از کشور فرار کرد.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 3
تعداد شرکت کننده: 4
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"