بیت کوین (BTC) چیست؟ تعریف درست و دقیق Bitcoin

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 15 دقیقه
0 نظر
88 بازدید
بیت کوین (BTC) چیست؟ تعریف درست و دقیق Bitcoin

بیت کوین (BTC) چیست؟ تعریف درست و دقیق Bitcoin به زبان ساده

بیت کوین پول دیجیتالی است که امکان پرداخت آنلاین بدون نیاز به شخص سوم (بانک ها، موسسات مالی و …) را فراهم می کند. به بیان ساده تر شما می توانید رمز ارز های خود را مانند تراکنش های بانکی برای شخص دیگری ارسال کنید بدون اینکه به هیچ نهادی از جمله بانک ها و دولت ها نیاز داشته باشید.

بیت کوین به زبان ساده

ماهیت این رمز ارز مانند پول رایج کشور ها مانند دلار آمریکا و ریال ایران است و هدف آن انجام مبادلات مالی بین اشخاص مختلف است. اما بیت کوین ویژگی هایی دارد که به ما این امکان را می دهد تا آن را از ارزهایی مانند دلار از اساس متفاوت بدانیم.

خالق بیت کوین

بیت کوین در سال 2008 توسط یک شخص یا گروه ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو اختراع شد و در سال 2009 استفاده از آن آغاز شد. پس تا اینجا متوجه شده ایم که بیت کوین توسط هیچ دولت و نهاد ایجاد نشده است و توسط فرد یا افرادی ناشناس تولید شده است که پشتوانه ای جز پذیرش عمومی ندارد.

نحوه کار بیت کوین

این ارز به کمک شبکه رمزنگاری شده و از طریق یک الگوریتم ریاضی تولید می شود و تراکنش های خود را تایید می کند. تراکنش های تایید شده در یک دفتر کل توزیع شده عمومی به نام زنجیره بلوکی (Block Chain) ذخیره می شوند.

الگوریتم ریاضی این رمز ارز با فراهم کردن شفافیت شبکه، حریم خصوصی کاربران را حفظ و همچنین امنیت آن را بالا برده و فعالیت آن را به صورت غیرمتمرکز اداره می کند. این الگوریتم که تکنولوژی رمزنگاری شده بر پایه بلاک چین است، باوجود فراهم کردن امکان ناشناس بود در شبکه، دسترسی به جزئیات و اطلاعات تراکنش ها را برای همه فراهم می کند.

تاریخچه

در حال حاضر ارزش پول کشورها بر اساس توان اقتصادی و قدرت سیاسی آن کشور تعیین می شود و بر خلاف تصور همگان دیگر ارزش پول هر کشور را ذخایر طلای آن کشور مشخص نمی کند. به همین دلیل است که بحران های اقتصادی تاثیر بسزایی بر ارزش پول کشور ها دارند.

بیت کوین همزمان و بعد از بحران مالی سال 2008 که یکی از عمیق ترین بحران های اقتصادی آمریکا و جهان بوده است به وجود آمد. ویژگی مهمی که بیت کوین دارد این است که بر خلاف بانک ها و بحران های مالی رمز ارزی است که سعی در حفظ ارزش و حتی افزایش پول و سرمایه کاربرانش دارد.

خالق بیت کوین ساتوشی ناکاموتو، وایت پیپر این رمز ارز را در سایت bitcoin.org منتشر کرد. او در سال 2009 اولین بلاکِ بلاک چین بیت کوین (Genesis block) را استخراج کرد.

بیت کوین چیست؟

عملکرد بیت کوین

بیت کوین رمز ارزی است که از کلید عمومی رمزنگاری شده یا آدرس عمومی رمزنگاری شده استفاده می کند. شبکه همتا به همتا یا شخص به شخص بیت کوین با الگوریتم اجماع اثبات کار تراکنش های خود را تایید می کند. به بیانی دیگر رمز ارز بیت کوین از آدرسی به آدرس دیگر در شبکه ارسال می شود و در پی موفقیت تراکنش ها از کاربران کارمزد دریافت می شود. هیچ محدودیتی برای تعداد آدرس هایی که هر کاربر می تواند داشته باشد وجود ندارد.

برای اینکه بیت کوین های موجود در شبکه دو بار خرج نشوند یا به اصطلاح از double spending جلوگیری شود، هر تراکنش پرداختی به کل اعضای شبکه اعلام می شود. تراکنش های پرداختی توسط نودهای شبکه بعد از تایید مهر زمان دریافت می کنند و اطلاعات کاملشان در بلاک چین ذخیره می شود.

اجماع (Consensus) در شبکه بیت کوین

برای اینکه تراکنش های شبکه تایید شوند و کاربران و فعالان حاضر در شبکه به توافقی بر سر وضعیت فعلی شبکه برسند نیاز داریم ساز و کاری را در شبکه پیاده کنیم تا اجماع در شبکه ذخیره شوند.

الزام این کار این است که در شبکه بیت کوین اطلاعات ارزشمند یا همان بلاک چین در یک سرور مرکزی ذخیره نمی شوند بلکه تمامی اطلاعات در چندین کامپیوتر ذخیره و نگهداری می شوند. به این کامپیوتر ها که داده ها را ذخیره می کنند و به نوعی سرویس دهنده شبکه هستند، نود (Node) می گویند.

این تعریف به ما نشان می دهد بیت کوین توسط نهادی متمرکز اداره و کنترل نمی شود بلکه توسط تمام افراد فعالی که در شبکه مشارکت دارند و به صورت غیرمتمرکز هستند، اداره می شود.

اثبات کار (Proof Of Work)

الگوریتم اثبات کار مکانیسمی است که شبکه بیت کوین برای اجماع از آن استفاده می کند. در این مکانیسم ماینر های شبکه با یکدیگر به رقابت می پردازند تا جواب مسئله رمزنگاری شده را به دست آورند و در صورت رسیدن به جواب زودتر از سایرین می توانند علاوه بر اضافه کردن بلاک ها به شبکه و دریافت پاداش تولید بلاک ها تراکنش ها را تایید کنند و کارمزد آن ها را نیز جمع آوری کنند.

کسب درآمد

استفاده از تکنولوژی ها و بازار های نوظهور همواره از بهترین فرصت های سرمایه گذاری و کسب درآمد بوده و این رمزارز نیز به فرصتی ارزشمند برای کسب درآمد در اختیار کاربران قرار داده است.

نه تنهادر بلاک چین بیت کوین، بلکه در حوزه رمز ارزها روش های کسب درآمد بسیار مختلفی وجود دارد.

ماینینگ، سرمایه گذاری، هولد کردن و معامله گری از جمله این روش ها است.

بیت کوین

سرمایه گذاری

خرید و فروش رمزارز ها در قیمت بالاتر روش محبوبی برای کسب درآمد از رمزارز ها است که روش های مختلفی مثل ترید (معاملات در بازه های زمانی کوتاه) و سرمایه گذاری بلند مدت از جمله این روش ها است.

معامله گران با استفاده از روش های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به تحلیل و بررسی بازار می پردازند تا با پیش بینی قیمت آن رمزارز به خرید و فروش آن بپردازند و از این طریق کسب سود کنند و سرمایه خود را افزایش دهند.

تفاوت میان سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت در مدت زمان انجام معاملات است که در معاملات کوتاه مدت، زمان شروع و پایان معاملات بر خلاف سرمایه گذاری بلند مدت که بین چند ماه تا چند سال است، در زمان کمتری انجام می گیرد.

ماینینگ

همانطور که اشاره کردیم ماینینگ رقابتی بین ماینر ها برای بدست آوردن جواب یک مسئله است تا بتوانند بلاک جدید را به شبکه اضافه کنند. هدف این کار علاوه بر تایید تراکنش ها، تولید بلاک و حفظ امنیت شبکه است.

ماینینگ یا استخراج بیت کوین یکی دیگر از روش های درآمدزایی از آن است که ممکن است توجه شما را جلب کند.

عملیات استخراج بیت کوین با گذشته تفاوت زیادی از جمله سختی و امکان موفقیت در پیدا کردن هش بلاک دارد.

در سال های قبل، زمانی که بیت کوین آنقدر ها معروف نبود ماین کردن آن بسیار راحت تر بوده و احتمالا با وصل کردن لپ تاپ خود به شبکه بیت کوین امکان موفقیت و استخراج بیت کوین را دارید. اما امروزه رقابت برای استخراج این رمزارز انقدر زیاد شده است که تقریبا هیچ شانسی برای موفقیت در ماین کردن آن ندارید.

اما به این معنا نیست که شما امکان استخراج و کسب درآمد را ندارید بلکه باید به استخر های ماینینگ متصل شوید و توان محاسباتی خود را با آن ها روی هم بگذارید و به نوعی با آنها در ماینینگ شریک می شوید.

btc

نحوه خرید و فروش بیت کوین

برای خرید و فروش رمز ارز شما می توانید به روش های مختلفی عمل کنید اما رایج ترین آن ها به شرح زیر می باشد. خرید از صرافی های ایرانی که برای آن حتما نیاز دارید در این صرافی ها احراز هویت انجام دهید.

خرید و فروش در صرافی های بزرگ خارجی و استفاده از صرافی های غیرمتمرکز که از بهترین و امن ترین روش های خرید و فروش رمز ارز می باشد.

بلاک چین

همانطور که گفته شد نیاز داریم تا تراکنش های تایید شده را ذخیره کنیم. بلاک چین نوع خاصی از دفتر کل توزیع شده است که به کاربران این اجازه را می دهد اطلاعات خود را به صورت غیرمتمرکز در شبکه ذخیره کنند.

بلاک چین نوعی از دفتر کل توزیع شده است که از تکنولوژی برنامه نویسی خاصی ساخته شده است و متشکل از مفاهیم بلاک و زنجیره است که تداوم بلاک ها زنجیره‌ی بلوکی یا بلاک چین را می سازند. هر بلاک چین شامل تعدادی بلاک و اطلاعات و داده های اصلی ذخیره شده در آن بلاک چین است.

بلاک در بلاک چین

بلاک ها در بلاک چین عبارت اند از:

  • مشخصات گیرنده و فرستنده تراکنش و رمز ارز

  • مبلغ و زمان انجام تراکنش

  • هش اختصاصی خود و هش بلاک قبلی

اطلاعات ذخیره شده بر روی بلاک به صورت دائمی ذخیره می شوند و به هیچ عنوان امکان تغییر یا حذف آن ها وجود ندارد.

بلاک ها از طریق اجماع اکثریت اعضای فعال در شبکه به آن اضافه می شوند و برای انجام این توافق از “الگوریتم اثبات کار” که تا اینجای کار با آن آشنا شده‌اید استفاده می شود.

Bitcoin

آلت کوین

بیت کوین شاه رمزارز ها نامیده می شود و بزرگترین و اولین رمزارز موفق دنیا است و با هر ارز دیجیتال دیگری تفاوت دارد.

هر رمز ارزی به غیر از بیت کوین را آلت کوین می نامیم. معنای کلمه آلتکوین جایگزین ارز هست و به این معنا اشاره دارد که این رمز ارز ها برای این آمده اند تا جایگزینی برای بیت کوین باشند و مشکلات و کاستی های آن را برطرف کنند.

آدرس عمومی

فرستنده رمز ارز برای انجام تراکنش به یک رشته حروف و اعداد از گیرنده نیاز دارد که به آن آدرس عمومی یا کلید عمومی هم می گویند. فرستنده آدرس عمومی را نیاز دارد تا دارایی های دیجیتال را مستقیما به آدرس گیرنده بفرستد. این مبحث درست مانند شماره حساب بانکی شما عمل می‌کند و مشخصات و موجودی حساب شما را نشان می‌دهد.

از این آدرس برای مشاهده موجودی و ارسال ارز به گیرنده و تایید تراکنش امضا شده می‌توان استفاده کرد و امکان برداشت وجود ندارد.

آدرس خصوصی

این مفهوم مانند رمز حساب بانکی شما عمل می کند و امکان کنترل موجودی حساب را به کاربران می‌دهد. آدرس خصوصی یا کلید خصوصی (Privet key) در واقع این امکان را به شما می‌دهد که همه یا بخشی از حساب خود برداشته کرده یا برای شخص دیگری ارسال کنید.

آی‌سیک (ASIC)

آی سیک نام دستگاه های استخراج است. این دستگاه ها مدارهای مجتمعی هستند که قدرت بیشتری نسبت به CPU و GPU برای انجام محاسبات شبکه بلاک چین به ما می دهند.

ساتوشی

بیت کوین را شخص یا گروهی با نام ساتوشی ناکاموتو اختراع کرد. ساتوشی علاوه بر نام خالق این رمز ارز، به کوچک‌ترین واحد بیت کوین گفته می شود که برابر با صد میلیونیوم رمز ارز بیت کوین است. به بیانی ساده تر هر 100.000.000 ساتوشی معادل یک بیت کوین است.

بیت کوین چیست؟

کیف پول

رمزارز ها را پس از تهیه از صرافی ها می توانید در صرافی یا کیف پول های دیجیتالی رمز ارز نگه داری نمایید.

البته کیف پول تنها استعاره‌ای به پول های کاغذی است و رمزارز های شما در واقع در کیف پول ها نگه داری نمی شوند و کیف پول های ارز دیجیتال اطلاعات مربوط به آدرس و رمز ارزهای شما را نشان می دهد و امکانات دیگری را نیز در اختیار شما قرار می دهد.

کیف پول های مختلفی برای نگه داری رمز ارزهایتان وجود دارد. کیف پول های سخت افزاری که از امنیت بالایی برخوردار هستند.

کیف پول های دیجیتالی که در بستر دسکتاپ و افزونه مرورگر یا تلفن های هوشمند می توان از آن ها استفاده کرد.

علاوه بر کیف پول های گفته شده در بالا می توانید اطلاعات کلید های خصوصی خود را بر روی کاغذ نوشته و از آن به عنوان کیف پول کاغذی استفاده کنید.

قوانین کشورها در حوزه دارایی های دیجیتال

حوزه‌ی کریپتو کارنسی جدید و جذاب است و نیاز دارد با سیاست ها و قوانین کشورها تطبیق داده شود. در برخی کشور ها قوانین کامل و شفافی برای فعالیت در حوزه دارایی های دیجیتال وجود دارد اما در برخی کشور ها هنوز سیاست های دقیقی در قبال رمز ارز ها اتخاذ نشده است.

نیاز کاربران به قانون گذاری و شفافیت در این حوزه هر روز بیش تر از دیروز می شود و سیاست های در نظر گرفته شده بر آینده این رمزارز بسیار موثر است. چیزی که اکثر فعالان و صاحب نظران این حوزه فکر می کنند این است که تغییرات تاثیرات مثبتی با خود به همراه خواهند داشت.

حتی اگر در کوتاه مدت تاثیرات منفی داشته باشند و ارزش معاملات را کم کنند در بلند مدت در صورت اجرای درست مقررات به بازار ثبات می دهند و آن را به جای مطمئن تری برای سرمایه گذاران تبدیل می کند.

قوانین کریپتوکارنسی در آمریکا

به صورت کلی خرید و فروش و فعالیت در حوزه کریپتو کارنسی با رعایت چهارچوب های قانونی مجاز است و تنها دو کمیته‌ی بورس و اوراق بهادار و کمیته‌ی کالا و تجارت به صورت جدی در این حوزه فعال‌ و ناظراند و در تلاش برای بهبود قوانین این حوزه هستند.

قوانین کریپتو کارنسی در اروپا

اتحادیه اروپا برای چهارمین بار در سال 2016 شیوه‌نامه های خود را برای ارزهای دیجیتال اصلاح کرد. از آخرین پیشنهادات این بود که دارندگان کیف پول های دیجیتال در جهت مبارزه پول شویی و تامین مالی تروریسم الزاماتی را رعایت کنند. در این دستورالعمل ارزهای دیجیتال برای پرداخت های مالی و نقل و انتقالات الکترونیکی می توانند استفاده شوند.

قوانین کریپتو کارنسی در چین

چین به طور سرسختانه به مخالفت با ارزهای دیجیتال پرداخته است. چین آثار منفی زیادی روی بازار جهانی با اعلام اخباری چون ممنوعیت استخراج، ممنوعیت معاملات رمزارزها برای چینی ها و حتی بلاک کردن حساب صرافی ها در این کشور ایجاد کرده است.

در حال حاضر این کشور اجازه تبدیل رمزارزها را به پول های دیگر یا برعکس را نمی‌دهد.

قوانین کریپتو کارنسی در روسیه

شهروندان روسیه می توانند از رمز ارزها برای معامله، هولد یا استخراج استفاده کنند اما امکان خرید کالا و خدمات با این ارز ها وجود ندارد.

قوانین فعالیت حوزه دارایی های دیجیتال در ایران

فعالیت در حوزه رمزارزها در ایران تقریبا قانونی است زیرا استخراج ارز دیجیتال در ایران قانونی است و ماینرها با دریافت مجوز و رعایت قوانین و مقررات می‌توانند به استخراج رمزارز بپردازند.

با اینکه صنعت کریپتوکارنسی در ایران توسط کمسیون اقتصادی مجلس به رسمیت شناخته شد همچنان با ابهامات قانونی فراوانی روبه رو است.

صرافی های ارز دیجیتال نیز تا زمانی که فعالیت جرم انگاری شده نداشته باشند می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و مانع قانونی در پیش رو نداشته باشند.

بیت کوین

نتیجه گیری

بیت کوین رمز ارز دیجیتال غیرمتمرکزی است که کسی امکان کنترل آن را ندارد . این ارز امکان انتقال دارایی را به سادگی از هر نقطه‌ی جغرافیایی و بدون نیاز به بانک ها برای همه فراهم کرده است.

برای استخراج بیت کوین نیاز به دستگاه های پردازشی قوی دارید و نمی توانید با استفاده از مرورگر و برنامه های موجود در تلفن همراه به استخراج بیت کوین بپردازید پس گول تبلیغ هایی با وعده بیت کوین رایگان را نخورید. در گذشته به دلیل پایین بودن سختی شبکه بیت کوین امکان برداشت بیت کوین رایگان در وب‌سایت هایی تحت عنوان فاست (faucet) وجود داشته است اما در حال حاضر کاری جز اتلاف وقت را برای شما در پی ندارند و در اغلب موارد چیزی جز کلاه برداری نیستند.

بیت کوین انقلابی در نحوه انتقال دارایی ها ایجاد کرده و ساختار سنتی و متمرکز سیستم های مالیاتی را به چالش کشیده است.

سوالات متداول

خالق بیت کوین کیست؟

بیت کوین در سال 2008 توسط یک شخص یا گروه ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو اختراع شد و در سال 2009 استفاده از آن آغاز شد.

بیت کوین به زبان ساده چیست؟

ماهیت این رمز ارز مانند پول رایج کشور ها مانند دلار آمریکا و ریال ایران است و هدف آن انجام مبادلات مالی بین اشخاص مختلف است.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"