آلت کوین چیست؟معرفی بهترین آلت کوین ها

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 17 دقیقه
0 نظر
69 بازدید
آلت کوین چیست؟معرفی بهترین آلت کوین ها

آلت کوین چیست؟معرفی بهترین آلت کوین ها

تاریخچه آلت کوین ها

امروزه با توجه به پیشرفت بازار ارزهای دیجیتال و افزایش روزانه تعداد آنها ، دیگر نمی توان از اهمیت آنها چشم پوشی کرد. طبق آخرین امار منتشر شده توسط کوین مارکت کپ در سال 2023 ، تا اوایل این سال حدود 23 هزار آلت کوین در بازار وجود دارد که با توجه به ارزش آنها ، حدود 57 درصد بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل میدهند.

کمتر کسی فکر میکرد که آلت کوین ها انقدر پیشرفت کنند و حتی رقیب بیت کوین که مادر و مرجع ارزهای دیجیتال است تبدیل شوند.
امروزه برنامه نویسان با توجه به اهدافی که در پروژه های آنها وجود دارد دست به تولید یک کوین یا توکن جدید با تکنولوژی و ایده های جدید میزنند و این امر باعث پیشرفت روز افزون بازار ارزهای دیجیتال شده است.حتی در سال 2022 که یکی از بدترین سال های بازار کریپتو بود، باز هم پروژه ها و کوین های جدیدی به مارکت اضافه شدند و بسیاری از آنها جدا از روند کلی مارکت که نزولی بود، به رشد خودشان ادامه دادند.
آلت کوین ها از ابتدا با اهداف مختلفی وارد بازار ارزهای دیجیتال شدند که پشت هر کدام از آنها از ابتدا تکنولوژی و پیشرفت فوق العاده ای در صنعت بلاک چین و رمزارزها وجود داشت و ما با وجود این آلت کوین ها مفاهیم جدیدی از جمله قرارداد های هوشمند را درک کردیم.
به جرئت میتوان گفت یکی از مسائلی که باعث پیشرفت چشم گیر صنعت بلاکچین شد، وجود آلت کوین هایی بود که از نظر بلاک چین و تکنولوژی بسیار پیشرفته بودند. برای مثال آلت کوین ها در سال های اخیر در حوزه دیفای defi ، صرافی های غیرمتمرکز dex ، استیکینگ staking ، پل های ارتباطی  bridge  و …. پیشرفت زیادی داشتند و بعضی از آنها توجه کل جهان را به خودشان جلب کرده اند.
در ادامه مقاله به بررسی کلی جزئیات آلت کوین ها می پردازیم.

آلت کوین چیست؟

کلمه آلت کوین متشکل از دو بخش alt و coin میباشد. alt مخفف کلمه alternative که به معنای جایگزین یا جانشین کردن است. Coin هم که مخفف هیچ کلمه ای نیست و معنای آن همان سکه یا کوین است.
تعریف کلی آلت کوین ها به زبان ساده ( به هر رمزارز کوین ،توکن یا سکه غیر از بیت کوین را آلت کوین میگویند.)

آلت کوین چیست؟

اولین آلت کوین ها

پس از خلق بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو در دهه اخیر، افراد زیادی با استفاده از نوآوری و خلاقیت بیت کوین شروع به ساخت و انتشار ارزهای دیجیتال دیگری کردند که همان آلت کوین ها نامیده میشوند. اکثر قدیمی ها و مورخان بازار معتقدند که اولین آلت کوین namecoin (نیم کوین) بود که در سال 2011 راه اندازی شد و تمرکز اصلی نیم کوین روی نام دامنه های غیرمتمرکز بود.

با توجه به ساختار نیم کوین میتوانیم متوجه شویم که کپی شده از شبکه بلاک چین بیت کوین میباشد و از الگوریتم اثبات کار pow  پشتیبانی میکند. دقیقا مثل بیت کوین ، این ارز هم کلا 21 میلیون کوین داشت و تعداد آنها محدود بود.

یکی دیگر از این آلت کوین های قدیمی لایت کوین LTC است که به بیت کوین نقره ای معروف است. شبکه بلاک چین لایت کوین خیلی شبیه به بیت کوین بود و تنها در برخی جزئیات با هم تفاوت داشتند. برای مثال در شبکه لایت کوین تراکنش ها سریع تر از شبکه بیت کوین انجام میشد و این یکی از مزیت های شبکه لایت کوین به حساب می آید. تعداد کل توکن های لایت کوین 84 میلیون بود که 4 برابر تعداد توکن های بیت کوین میباشد.
روش استخراج لایت کوین نیز شبیه به بیت کوین میباشد و تنها در جزئیات با هم تفاوت دارند.
همانطور که گفته شد بسیاری از آلت کوین ها از شبکه بیت کوین کپی شده اند و به همین دلیل اکثر آنها همتا به همتا هستند. رقابت اکثر آلت کوین ها بر سر تسریع روند تراکنش ها می باشد.
تمامی تمرکز سازنده های آلت کوین ها بر روی افزایش سرعت تراکنش ها میباشد و به جرئت میتوان گفت یکی از مهم ترین مسائل موجود در شبکه آلت کوین های مختلف میباشد.

یکی دیگر از مسائل مهم در شبکه آلت کوین ها که بر سر آن رقابت میکنند، هزینه انتقال آنها میباشد که بسیار حائز اهمیت میباشد. امروزه افراد سعی میکنند برای انتقال دارایی های خود از یک کیف پول به مکانی دیگر مثل صرافی ، هزینه انتقال آنرا نیز محاسبه کنند زیرا در برخی موارد پیش می آید که هزینه انتقال آلت کوین ها به قدری بالا میباشد که تقریبا این انتقال یک ضرر بزرگ به افراد وارد میکند.

معروف ترین آلت کوین موجود در بازار ارزهای دیجیتال ، اتریوم با نماد ETH  می باشد که در رتبه دوم بازار قرار گرفته و یکی از قدرتمند ترین شبکه های این بازار را دارد. سازنده اتریوم شخصی باهوش به نام ویتالک بوترین میباشد که در تمامی این سال ها سعی داشته با ارتقا شبکه اتریوم آنرا به قدرت محض بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کند که خوشبختانه تا حدودی با آپدیت شبکه اتریوم این اتفاق افتاده است.

اتریوم

اتریوم در واقع بستر مناسبی برای پروژه های مبتنی بر بلاکچین شبکه اتریوم نسبت به بیت کوین پیشرفته تر میباشد و این یکی از مزیت های خیلی خوب اتریوم می باشد و در آینده خیلی زیاد از اتریوم خواهیم شنید.

در رتبه بندی ارزهای دیجیتال بعد از اتریوم به ترتیب تتر ، بایننس کوین ، USDC و ریپل قرار دارند.

این رتبه ها معمولا در 10 ارز برتر خیلی کم تغییر پیدا میکند اما در ارزهای پایین تر که ارزش کمتری دارند رقابت بسیار بالا میباشد و روزانه در حال تغییر میباشند.

نام آلت کوین برای اولین بار توسط اندرو چو (Andrew chow ) به کار رفت و از انجا به بعد کلمه آلت کوین باب شد. از اواخر سال 2011 تا نیمه های سال 2014 ارزهای دیجیتال دیگری به دنبال نیم کوین از جمله ریپل xrp  ، لایت کوین ltc  ، مسترکوین ، کانترپارتی ، فدرکوین و … پدید آمدند.

تفاوت آلت کوین ها با یکدیگر

به طور کلی تمامی ارزهای دیجیتال موجود در بازار با استفاده از کپی کردن کد های شبکه بیت کوین با کمی تغییر به وجود آمدند پس تفاوت اصلی آلت کوین ها تنها در شبکه بلاک چین آنها هست مانند فورک های از شبکه اصلی اتریوم که میتوان به( اتریوم کلاسیک ، وانچین ) اشاره کرد که در ادامه به صورت جامع تر توضیح داده میشود.

پس در اولین مرحله اگر کد های شبکه بلاک چین ارزی مقداری تغییر پیدا کند، یک فورک جدید ایجاد میشود که خود به تنهایی یک ارز جدید است .
همچنین صنعت های مختلف در بازار ارزهای دیجیتال باعث بوجود آمدن آلت کوین های مختلف شده است.

بهترین آلت کوین چیست؟

دلایل وجود آلت کوین ها

با توجه به اینکه برای تولید و گسترش ارزهای دیجیتال هیچ گونه مجوز قانونی نیاز نیست، افراد میتوانند به راحتی با ایده های نوین و جدیدی که وجود دارد دست به تغییر بلاکچین ها و تولید ارزهای دیجیتال مختلف کنند. به همین دلیل در سال های گذشته شاهد افزایش روزانه آلت کوین ها در بازار بودیم.
دلیل اصلی وجود برخی آلت کوین ها در سال های گذشته رفع باگ ها و مشکلات شبکه بیت کوین میباشد که به طبع آن آلت کوین های زیادی عرضه شدند که از معروف ترین آنها میتوان به کاردانو ، اتریوم و… اشاره کرد.
وجود آلت کوین ها در ابتدا بخاطر خلق بیت کوین توسط ساتوشی بود. در واقع کاری که ساتوشی انجام داد تنها خلق بیت کوین نبود بلکه درگاهی به نام بلاکچین را در دنیای تکنولوژی به وجود آورد که مربوط به اقتصاد هم میشود. بلاک چین در اینده ای نه چندان دور به یکی از پیشرفته ترین صنعت های موجود در کل جهان تبدیل میشود. همین فناوری به مردم این امکان را میدهد تا آلت کوین های مخصوص خودشان را تولید کنند.
 

مقایسه آلت کوین ها با بیت کوین

همان طور که گفته شد بیت کوین بزرگترین ارزدیجیتال موجود در جهان است و تفاوت آن با آلت کوین ها در بیشتر موارد در جزئیات کوچکی میباشد و هدف آنها برطرف کردن مشکلات شبکه بیت کوین می باشد.
بیت کوین معمولا نسبت به التکوین ها نوسانات کمتر و معقول تری دارد و به نوعی کم ریسک تر هست.

در برخی موارد دیده میشود که آلت کوین ها رشد های چند صد درصدی کرده اند و افراد خیلی وسوسه میشوند که این آلت کوین ها را خریداری کنند و همانطور که گفته شد ، ریسک معاملات آلت کوین ها نسبت به بیت کوین بسیار بالا میباشد و مثل رشد های عجیب و غریبی که دارند، ضرر های هنگفتی را نیز میتوانند داشته باشند.
از گذشته تاکنون آلت کوین های متفاوتی در بازار وجود داشته اند ولی با توجه به آمار بدست آمده اکثر آلت کوین ها از بین میروند زیرا پایداری در این بازار پیشرفته بسیار سخت است.

آلت سیزن (alt season)

آلت سیزن به معنای فصل آلت کوین ها میباشد که برای کاربران کریپتو این اسم خیلی آشناست.
در این مدت زمانی آلت کوین ها نسبت به بیت کوین رشد بیشتری دارند و رشد های عجیب غریبی را میتوان در این بازه زمانی در آنها مشاهده کرد.

در این دوره زمانی دامیننس بیت کوین به شدت کاهش می یابد . به نوعی میتوان گفت که نقدینگی از بیت کوین به سایر آلت کوین ها انتقال می یابد.

انواع آلت کوین ها

با توجه به توضیحات بالا اکنون متوجه شدید که تعداد بسیار زیادی آلت کوین در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که دلایل مختلفی باعث وجود آنها شده است. در ادامه به چند نوع از آلت کوین ها اشاره میکنیم.

1.استیبل کوین ها (stablecoins)

استیبل کوین ها نوعی از آلت کوین ها میباشند و همانطور که از نام آنها پیداست،قیمت ثابتی دارند و پایه خرید و فروش ارزهای دیجیتال دیگر میباشند. برای مثال TETHER یا همان USDT یکی از بزرگترین استیبل کوین های موجود در بازار ارزهای دیجیتال میباشد و پشتوانه آن دلار امریکا است که میتوان با استفاده از آن ارزهای دیجیتال دیگر را معامله کرد. مثل BTCUSDT , ETHUSDT  و …

بعد از تتر میتوان  به استیبل کوین هایی از جمله  BUSD, USDC و  TUSD اشاره کرد.

2.توکن های کاربردی

این نوع از آلت کوین ها با ارائه خدمات و به صورت یک جایزه و پاداش قابل دریافت هستند. برای بدست آوردن این نوع از آلت کوین ها باید کاری را انجام دهید و معمولا بخش زیادی از آنها به صورت ICO به فروش میرسد. برای مثال فایل کوین یکی از این نمونه ها است که عرضه اصلی آن مربوط به ICO میباشد. ارزدیجیتال فایل کوین با نماد FIL برای مبادلات در فضای ذخیره فایل غیرمتمرکز طراحی شده است.

3.توکن های اوراق بهادار

یکی دیگر از انواع آلت کوین ها، توکن های اوراق بهادار میباشند که شبیه به سهام های قدیمی بازار های سهام هستند و به عنوان مالکیت بخشی از کسب و کار ها ارائه میشوند. این آلت کوین ها کاملا مختص کسب و کار ها میباشند و نحوه عرضه و فروش آنها مانند توکن های کاربردی معمولا به صورت  ICO  میباشد.

4. توکن های غیر مثلی NFT

این نوع از توکن ها که به توکن های غیر قابل تعویض معروف هستند، تازه به وجود آمدند و میتوان گفت که جدید ترین و پرریسک ترین نوع آلت کوین ها همین توکن ها میباشند.
بیشترین حوزه هایی که این نوع توکن ها در آنها کاربرد دارند ، حوزه هنر ، فناوری، گیمینگ و متاورس میباشد. افراد میتوانند با خرید این توکن ها ، توکن های مخصوص خودشان را که شبیه آن در هیچ جا وجود ندارد نگهداری کنند و حتی میتوانند با استفاده از پلتفرم های مختلف این دارایی ها را ایجاد کنند.

معمولا بیشترین بستر توکن های NFT ، شبکه اتریوم میباشد که یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار ارزهای دیجیتال میباشد. البته امروزه با پیشرفت آلت کوین های دیگر با هزینه های کمتر و سرعت بهتر در صنعت NFT ، شاهد کم رنگ تر شدن سلطه اتریوم در این حیطه هستیم. برای مثال شبکه آلت کوین MATIC

5.میم کوین ها (MEME COINS)

یکی از بی محتوا ترین و بی هدف ترین نوع آلت کوین ها ، میم کوین ها یا همان شت کوین ها میباشند. این نوع از ارزهای دیجیتال با هدف خاصی ایجاد نمی شوند و اصولا هیچ فناوری خاص و مستحکمی ندارد و بطور کلی میتوان گفت که کاملا بدون پشتوانه و بدون هدف هستند. معمولا میم کوین ها در بازه زمانی کوتاه مدت عرضه میشوند و یک روند صعودی با توجه به هیجانات و تبلیغ های کذب همراه با خود دارند ولی بعد از آن دوباره از بین میروند یا بیش از 80 درصد ارزش اصلی خود را از دست میدهند. به اصطلاح افراد سازنده میم کوین ها با استفاده از پامپ کردن ارزهای خود، به سود مدنظر خود میرسند.

6.توکن های حاکمیتی (GOVERANCE TOKEN)

برای فهم بهتر توکن های حاکمیتی میتوان آن را به سهامداران بازار سهام تشبیه کرد. با توجه به قوانین خاص بازار، افراد حق شرکت در نظرسنجی ها ، رای گیری ها و تصمیم گیری ها را دارند و دارنده این توکن ها میتوانند در اینده این ارز تاثیر گذار باشند.

به دلیل اینکه این نوع توکن ها مربوط به یک بلاک چین خاص میباشند، میتوان گفت که نوعی از توکن های کاربردی میباشند اما به دلیل ویژگی های مخصوصی که دارند ، آنها را یک نوع جدید از آلت کوین ها میدانیم.

آلت کوین چیست؟

تشخیص آلت کوین های تقلبی

در سال های اخیر آلت کوین های بسیار زیادی به وجود آمدند که متاسفانه تنها هدف از انتشار آنها کلاهبرداری بوده و به اصطلاح پروژه SCAM بوده است. برای اینکه از دام این افراد و پروژه ها در امان بمانیم راه هایی وجود دارد که در ادامه به چند نمونه از آن اشاره میکنیم.

  1. اگر ارزی را مدنظر داشتید و نسبت به آن اعتماد کافی نداشتید در مرحله اول میتوانید با وارد شدن به سایت آن ارز دیجیتال ، وایت پیپر یا همان نقشه راه آن ارز را کامل مطالعه کنید. اگر سایت مشخصی نداشت شما میتوانید از سایت های مرجع مثل کوین مارکت کپ برای این موضوع استفاده کنید. اما اگر در کوین مارکت کپ هم اطلاعاتی وجود نداشت به احتمال بسیار زیاد این ارز کلاهبرداری میباشد. اگر هم اطلاعات شبکه و اهداف آن ارز به نظر شما خوب و قابل قبول بود میتوانید مقداری به آن اعتماد کرده و وارد پروسه های بعدی کسب اعتماد از پروژه مد نظر بشوید.

  2. کسانی که سازنده و خالق این پروژه هستند یکی از ارکان مهم شناخت و تشخیص پروژه کلاهبرداری از پروژه با هدف میباشند. برای مثال اگر افراد سرشناس بازار کریپتو مثل جاستین سان و ویتالک بوترین پشت این پروژه مدنظر شما بودند، تاحدودی میتوان گفت که خیالتان از امن بودن پروژه راحت باشد. اما اگر افراد ناشناس پشت پروژه بودند و یا افراد غیر قابل اعتماد از این پروژه پشتیبانی کردند، امنیت آن زیر سوال میرود حتی اگر وایت پیپیر فوق العاده ای داشته باشد.

  3. نسبت به تبلیغات افرادی که از آنها آشنایی کامل ندارید، بسیار آگاه و هوشمند عمل کنید زیرا ممکن است با تبلیغات فریبنده و به ظاهر همه چی عالی، شما را به سمت ارزهای دیجیتالی بکشند که خودشان دارنده آن ارز هستند و این باعث میشود تا در قیمت های بالاتر دارایی های خود را به شما بفروشند و از آن ارز کاملا خارج شوند و در ادامه با آوردن دلیل های متفاوت نشان دهند که خود نیز متضرر شدند یا این تشویق مردم برای خرید ارز را انکار کنند.

  4. پروژه هایی که به شما وعده سود های ماهانه یا سالانه ثابت میدهند را کاملا از دایره سرمایه گذاری خود خارج کنید زیرا در بهترین حالت ممکن شما میتوانید بدون سود خارج شوید که آن هم بعید به نظر میرسد. این پروژه ها با استفاده از وسوه کردن مردم با وعده سود های کلان و چند برابر بهتر از بانک ها ، شروع به جذب نقدینگی میکنند و تا هر جا که بتوانند سعی میکنند با شرایط مختلف اجازه برداشت پول را به افراد سرمایه گذار ندهند. با این روش نقدینگی مورد نیاز خود را جذب میکنند و بعد از آن سایت به طور کلی بسته شده و پروژه اسکم اعلام میشود.

آلت کوین چیست؟

آینده آلتکوین ها

همانطور که در توضیحات بالا گفته شد ، امروزه آلت کوین های زیادی وارد بازار ارزهای دیجیتال شده اند که افراد با استفاده از عضویت در صرافی های مختلف میتوانند دست به خرید و فروش هر آلت کوینی بزنند. در گذشته خواندید که آلت کوین های زیادی از ابتدا وارد بازار شده اند ولی اکثر آنها بدلایل مختلف از جمله نداشتن هدف، اشکالات شبکه ای و… نابود شدند.

در نقطه مقابل این ها برخی از آلت کوین ها وجود دارند که در بازار نه تنها ماندگار شده اند ، بلکه رشد های بسیبار زیادی حتی نسبت به بیت کوین داشته اند. این نوع از آلت کوین ها همان پروژه های خفن و با هدفی هستند که هر کسی از عهده شناخت آن بر نمی اید. برای مثال ارز کاردانو ADA ، فانتوم FTM ، اتریوم ETH  و … نمونه ای این آلت کوین های موفق هستند.

در آینده ای بسیار نزدیک بازار ارزهای دیجیتال رقابتی تر شده و پروژه های بسیار خفن تر و با کارایی بالاتر نیز قطعا وارد بازار خواهند شد و همین امر باعث رشد های بسیار زیادی از سوی ارزهای مختلف میشود. اگر بازار را مثل یک الک در نظر بگیریم ، با گذر زمان تمامی ارزهای بدرد نخور و بی هدف نوبت به نوبت از این دوره حذف میشوند و تنها منتخبین این بازار هستند که دوام آورده و رشد میکنند.

نتیجه گیری

با توجه به توضیحات بالا اکنون دریافتید که آلت کوین ها بخش جدایی ناپذیر و خیلی مهم از بازار ارزهای دیجیتال میباشند که روز به روز تعداد آنها رو به افزایش هست. آلت کوین ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای کار خاصی درست شده اند و باید از آنها شناخت کافی داشته باشیم.

در صورت عدم شناخت نباید وارد ارزهای دیجیتال مختلف شویم و پس از بررسی های همه جانبه باید تصمیم بگیریم. آلت کوین ها معمولا ریسک بیشتری نسبت به بیت کوین دارند و به همین دلیل پامپ و دامپ های هیجانی بسیاری در آنها رخ میدهد.

آینده آلت کوین های با هدف و قدرتمند در صورت تداوم فعالیت بسیار روشن است و میتوانند سود های خوبی را نصیب کاربران و سرمایه گذاران کنند. پس آلت کوین ها را دست کم نگیرید و برای انتخاب آنها هم کاملا محتاط و سنجیده عمل کنید.

سوالات متداول

انواع آلت کوین ها چیست؟

استیبل کوین ها (stablecoins)، توکن های کاربردی، توکن های اوراق بهادار، توکن های غیر مثلی NFT، میم کوین ها (MEME COINS)، توکن های حاکمیتی (GOVERANCE TOKEN).

تفاوت آلت کوین ها با یکدیگر چیست؟

به طور کلی تمامی ارزهای دیجیتال موجود در بازار با استفاده از کپی کردن کد های شبکه بیت کوین با کمی تغییر به وجود آمدند پس تفاوت اصلی آلت کوین ها تنها در شبکه بلاک چین آنها هست

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

وریفای(Verify) چیست؟ (احراز هویت در بازار های مالی) حدود 9 ماه قبل

وریفای(Verify) چیست؟ (احراز هویت در بازار های مالی)

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"