ترید چیست و تریدر کیست؟ آموزش انواع روش های ترید کردن

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 14 دقیقه
0 نظر
119 بازدید
ترید چیست و تریدر کیست؟ آموزش انواع روش های ترید کردن

معامله چیست و تریدر کیست؟ (Trade & Trader)

تریدر یا به اصطلاح معامله گر، به افرادی گفته می شود که در بازار های مالی همچون: فارکس، کریپتو کارنسی، بورس اوراق بهادار تهران، ارز(دلار)، بورس نیویورک و… معامله انجام می دهند.

تریدر یا معامله گری، به چند روش امکان پذیر است:

شما می توانید برای خودتان کار کنید و وابسته به شرکت خاصی نباشید، یا به نمایندگی از شخص دیگر و موسسه های مختلف ترید کنید و به صورت توافقی دستمزد خود را دریافت کنید؛ اما به طور کلی هدف تمامی معامله گران در این بازار کسب سود می باشد.

ترید به طور کلی به مبادله کالا و خدمات، در ازای دریافت پول اشاره میکند( یا بلعکس)، ترید و معامله گری ممکن است داخل یک کشور یا بین کشورهای دیگر صورت گیرد.

معامله گر در یک موسسه خاص در ازای خرید و فروش، کارمزد دریافت میکند یا به اصطلاح پاداش میگیرد.

ترید کردن در عین سادگی، بسیار کار سختی است به طوری که نداشتن علم و دانش کافی در این حوزه ممکن است سرمایه تزریق شده به بازار را به ضرر تبدیل کند، بنابراین معامله گری در بازارهای مالی نیازمند تخصص و دانش کافی می باشد.

معمولا افراد تازه کار، ترید و سرمایه گذاری را به اشتباه متوجه می شوند، به عبارتی سرمایه گذار به کسی گفته می شود که با هدف بلند مدت، یک دارایی را خریداری کرده و تا مدت ها قصد فروش آن را ندارد، در طرف دیگر تریدرها با هدف کسب سود از اختلاف قیمت یک دارایی در کوتاه مدت اقدام به خرید و فروش می کنند.

فردی را در نظر بگیرید که در بورس اوراق بهادار تهران و کریپتوکارنسی (ارزهای دیجیتال) اقدام به سرمایه گذاری کرده است، به طور مثال: در بورس اوراق بهادار تهران، آقای هاشمی سهام فملی (صنایع مس ملی کشور) را خریداری کرده و به دید 10 ساله در آن سرمایه گذاری کرده است و از طرفی قبل از محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال اقدام به خرید 10 بیتکوین کرده است، حال پس از گذشت ده سال، اگر بازار بورس و ارزهای دیجیتال روند نزولی را در پیش گرفته باشند، همچنان آقای هاشمی در سود است و ضرری متحمل نمیشود.

ترید چیست؟

سرمایه گذاری در بلند مدت نیازمند صبر و مدیریت سرمایه می باشد بدین صورت که باید در زمان و مکان مناسب در بازاری که پتانسیل رشد دارد، اقدام به سرمایه گذاری نمایید.

تریدرها از نوسانات بازارهای مختلف و در شرایط زمانی کوتاه مدت تر، معاملات خود را انجام می دهند و به اصطلاح نوسان میگیرند، در بورس ایران به این گونه از معامله گرها سفته باز هم میگویند، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با انواع تریدرها و نوع معاملات آن ها آشنا شویم.

انواع تریدر ها کدام اند؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است و به جوانب زیادی بستگی دارد، معامله گران حرفه‌ای افرادی هستند که توانایی تحلیل بالایی دارند و  در تمام بازارهای مالی از وین ریت بالایی برخوردار هستند و در آن بازارها کسب سود میکنند. تقسیم بندی معامله گران و تریدرها از طریق رویکردهای رفتاری شناسایی می شود.

حال دسته ای از افراد هستند که در یک بازاری مانند بورس نیویورک به صورت حرفه ای عمل کرده اما در بازاری همچون فارکس به دلایل مختلفی قادر به معامله گری نمی باشند و این بستگی به توانایی و شخصیت هر فرد دارد که آیا آن شخص پتانسیل معامله گری در بازارهای مالی را دارد یا خیر.

تریدرها یا معامله گران به چند نوع تقسیم بندی می شوند که در ادامه با جزئیات بیشتر در مورد هر کدام صحبت می کنیم:

1_ اسکالپینگ (scalping)

معامله اسکالپینگ نیازمند تجربه و سرعت عمل بالا می باشد، به طوری که ترید در روش اسکالپینگ که اسکالپ هم گفته می شود، بسیار بالاست و تعداد ترید می تواند به هر چند دقیقه یک بار افزایش یابد اما از 6 ترید در روز، کمتر نخواهد شد.

اسکالپرها ممکن است بیتکوین را در محدوده 17500 خریداری کرده و در محدوده 17520 بفروشند و دوباره در قیمت 17510 ورود کرده و در قیمت 17550 خارج شوند، با این حال لازم است که در نقطه ای مانند 17470.00  دلار، توقفی ایجاد کنند یا اصطلاحا حد ضرر بگذارند.

در واقع این دسته از معامله گران باید پای سیستم یا معامله خود بنشینند زیرا طولانی نگه داشتن معامله در این روش، حدضرر آنها را  فعال کرده و معامله آنها با ضرر بسته‌می شود. مگر اینکه از معامله خود بسیار مطمعن بوده و برای معامله خود حد سود یاTP  اعمال کنند.

این روش نیازمند تجربه و تمرکز بالایی است و در صورت کسب مهارت لازم، حاشیه کسب سود در آن بسیار بالا است. داشتن مدیریت ریسک، دانش کافی و شاخص ریسک به پاداش مطلوب (Risk/Reward) می تواند مسیر رسیدن معامله گران به موفقیت باشد.

ترید چیست؟

2_ ­معامله روزانه (Day Trading)

معامله گر روزانه یا به اصطلاح Day Trading شبیه به معامله گران اسکالپ معامله میکنند با این تفاوت که به جای چند دقیقه؛ معاملات در طی روز انجام می شود، مزیت این روش نسبت به اسکالپینگ این است که اجازه دارند موقعیت ها را بیشتر بررسی کرده و در عین حال تحمل و انعطاف پذیری بیشتری در برابر نوسان ها داشته باشند.

3_ معاملات EnteraDay

این دسته از معاملات در واقع شاخه ای از معاملات روزانه (Day Trading) است که امکان نگه داشتن موقعیت های معاملاتی بیش تر از یک روز را برای معامله گران فراهم می کند، به طوری که این دسته از معامله گران در بازاری همچون کریپتو کارنسی می توانند در تمام روز های هفته ترید کنند زیرا هیچ روز تعطیلی در این بازار وجود ندارد، بنابراین نیازی به بستن موقعیت های معاملاتی در پایان روز ندارند.

اما در برخی از بازارها همچون بورس اوراق بهادار تهران، بازه زمانی مشخصی در روز برای معاملات تعیین شده است که همین مشکل برای این دسته از معامله گران دردسرساز میشود، به علاوه این که دو روز انتهایی هفته هم در این بازار تعطیل است!

این دسته از معامله گران در فارکس هم با توجه به تعطیلات آخر هفته، که دو روز در هفته میباشد، قادر به معامله کردن نمیباشند.

4_ معامله در محدوده‌ی نوسان (Rang Trading)

معامله در محدوده‌ی نوسان یا به اصطلاح Rang Trading، در بازاری همچون کریپتوکارنسی که بالغ بر 70 درصد مواقع در محدوده های معاملاتی مشخص نوسان می کند بسیار به چشم میخورد.

این سبک معاملاتی با مشخص کردن سطوح حمایتی (Support Level) و مقاومتی (Resistance Level) تعریف می شود، در این دسته از معاملات معمولا قیمت در حال صعود یا نزول نیست بلکه در حالت خنثی قرار دارد و در حال رنج زدن میباشد.

با تمرین زیاد بر سهام یا ارزهای مورد نظر خود می توانید با این استراتژی معاملات خود را به ثمر رسانید؛ به طور مثال ارز اتریوم پس از مدت زمان زیادی، محدوده‌ای بین 1500 الی 2500 دلار ایجاد کرده است که این ارز در این محدوده در حال نوسان می باشد، از این موقعیت معامله گران (Rang Trading) استفاده کرده و از قیمت نوسان گیری می کنند.

در این روش معاملاتی همیشه معامله گر محدوده ایی را مشخص کرده و معاملات خود را در این محدوده باز میکنند و هدفشان، کسب سود مشخص در یک بازه مشخص است.

تریدر کیست؟

5_ سوئینگ تریدینگ (Swing trading)

معاملات سوئینگ با یافتن سطوح حمایت و مقاومت ماژور از گذشته و معامله بر روی آن به هدف بستن معامله در حمایت و مقاومت ماژور بعدی خلاصه می شود.

در این روش، معامله گر یک محدوده برای موقعیت معاملاتی خود انتخاب می کند و سپس منتظر می ماند، تا سطح حمایتی پیش بینی شده تثبیت شود و در مرحله بعدی نیز اقدام به باز کردن موقعیت خرید یا فروش خود در آن سطح می کند.

معاملات سوئینگ ممکن است چند روز یا چند هفته زمان ببرد و از مزایای آن می توان به استرس کم‌تر اشاره کرد، البته این سبک، ریسک پذیری بیشتری را می طلبد، در صورتی که توانایی بالایی در تحلیل تکنیکال دارید و می توانید سطوح مقاومتی و حمایتی را پیش بینی کنید، این روش برای شما منطقی است.

شاخص ها و نمودارهای تحلیلی کمک می کنند تا انتهای امواج نزولی و صعودی را به ترتیب برای معامله در موقعیت های لانگ و شورت پیدا کرده و بر روی آن ها ترید کنید.

6_معاملات موقعیتی برای تریدرهای منظم (Position Trading)

معاملات موقعیتی یا Position Trading در واقع نسخه متمرکز شده‌ی معاملات سوئینگ یا سرمایه گذاری بلند مدت است، در این روش معامله گر تلاش می کند یک موقعیت لانگ را در پایین یا یک موقعیت شورت را در بالا بگیرد و سپس آن را برای هفته ها، ماه ها و حتی سال ها نگه دارد. اگر معامله گر این روش را به نحو احسن یاد بگیرد میتواند به یک معامله گر حرفه ای تبدیل شود به طور مثال می تواند ارز بیتکوین را در محدوده 20,000 دلار در جهت موقعیت لانگ(خرید) گرفته و تا محدوده  27,000دلار نگه داشته و سپس در این قیمت این ارز را به فروش میرساند.

مجدد در قیمت 27,000 هزار دلار در جهت شورت یک معامله باز میکند تا قیمت به محدوده 21,000 دلار برسد و سپس خارج شود، این معامله گر در هر دو این موقعیت ها قرار خواهد گرفت و می تواند سود خوبی از معاملاتش کسب کند.

تریدر چیست؟

7_سرمایه گذاری بلند مدت در بازار های مالی

معامله به معنی اخذ یک موقعیت با هدف سود است اما یک سرمایه گذار به فکر رشد و افزایش سرمایه اش در بلند مدت می باشد، با این حال تاجر یا معامله گر، صاحب واقعی هیچ دارایی نیست، بلکه از معامله‌ی دارایی های در گردش، کسب سود می کند.

سرمایه گذار نیز ممکن است معاملات خود را به ویژه در زمانی که احتمال میدهد ارزش دارایی او کاهش جدی یابد به فروش برساند، پس سرمایه گذار هم می تواند یک معامله گر باشد، اما سرمایه گذاران تا زمانی که به سود آوری سرمایه گذاریشان مطمئن باشند، تمایلی به فروش دارایی های خود نخواهند داشت.

مزایا و معایب ترید کردن

یکی از بهترین روش های کسب سود ترید کردن است اما این شغل در عین سادگی ظاهری بسیار دشوار می باشد.

بازارهای مالی، انتخاب های متنوعی را در اختیار شما قرار می دهند که برای شما ترید کردن با هر میزان سرمایه اولیه را میسر می سازد.

در بازار های مالی هیچ محدودیتی از جمله، محدودیت سنی یا مدرکی و یا مکانی وجود ندارد بلکه تمام عوامل این شغل، به خود شخص بستگی دارد که آیا میتوند با توجه به استعداد، مهارت و تجربه به معامله گری در بازارهای مختلف بپردازد یا تنها می تواند در یک بازار متمرکز باشد و یا هنوز دانش و تجربه کافی برای معامله کردن را ندارد.

معایب ترید چیست و چرا بیشتر افراد به جای ترید به سرمایه گذاری روی می آورند؟

یکی از عمده ترین دلایل سرمایه گذاری و کنار گذاشتن ترید، ریسک بالای معامله گری می باشد زیرا ممکن است در بسیاری از معاملات پیش بینی شما درست نباشد و بخشی یا تمام سرمایه خود را از دست بدهید، بنابراین یک تریدر باید از روحیه ریسک پذیر، دانش تخصصی، اطلاعات کافی و مهارت بالا برخوردار باشد.

معامله گری نیازمند تصمیم گیری های لحظه ای است، به طوری که ممکن است معامله شما در طی چند ثانیه منجر به ضرر شود یا به اصطلاح حدضرر شما فعال شود، به همین دلیل بسیاری از افراد از آن دوری می کنند.

تاریخچه ترید

اگر نیم نگاهی به قدمت انسان داشته باشید از ابتدا خرید و فروش خود را با داد و ستد کالا انجام می دادند پس از آن با اختراع پول و پیشرفت اقتصاد، معاملات و دارایی ها شکل دیگری به خود گرفتند و معامله گران از طریق مبادله پول و ارز به ترید می پرداختند.

در اصطلاحات بازارهای مالی به معامله دو معامله گر ((ترید دو جانبه)) و به معامله ای که بیش از دو معامله گر انجام میدهند (( ترید چند جانبه)) گفته می شود.

اما ترید را می توانید به دو شکل انجام دهید:

  • ترید دارایی های فیزیکی مانند معاملات طلا، نقره و سکه و..
  • ترید دارایی های مجازی مانند سهام یا ارزهای دیجیتال و…

در حال حاضر معاملات سبک جدیدی را به خود گرفته است، به عبارت دیگر، جابه جایی پول و کارمزد این جابه جایی، به یک وضعیت مطلوب رسیده است، شما می توانید با یک کلیک، مبلغ دلخواه خود را به شخص مورد نظر در هر جای دنیا ارسال کنید.

تریدر کیست؟

انواع معامله گران از نظر بازه های زمانی

معاملات را می توان به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم بندی کرد:

1_ روش بلند مدت

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم در این روش معاله گران با صبر و شکیبایی و با بررسی موقعیت مورد نظر، ارز یا سهامی را خریداری کرده و به دید بلند مدت سرمایه گذاری می کنند.

تریدرهای بلند مدت باید به دنبال شرکت هایی باشند که سابقه ای درخشان و رشد قابل قبولی داشته باشند، شرکت های جدید نیز می تواند گزینه مناسبی در جهت سرمایه گذاری باشد اما باید توجه داشته باشید این شرکت ها سابقه قابل قبولی ندارند، زمانی که شرکتی سابقه خوبی داشته باشد، سرمایه گذاری در آن شرکت با ریسک کمتری همراه است.

شما می توانید به سهام شرکت هایی که سابقه خوبی دارد توجه کنید، سابقه ارزشمند شرکت ها بدین معنا است که سود آوری شرکت به طور منظم در حال افزایش بوده و روند خوبی در افزایش سود آوری داشته باشند.

2_ روش کوتاه مدت

در این روش معامله گران دارایی های خود را در کوتاه مدت مدیریت کرده و از اختلاف قیمتی این دارایی ها در بازه زمانی کوتاه کسب سود میکنند، آنها به دنبال همراهی با سهم و یا ارز مورد نظر نیستند و تنها از اختلاف قیمتی این دارایی ها در آینده نزدیک بهره میبرند.

برای این نوع سرمایه گذاری میتوانیم معامله گران بازار فارکس را مثال بزنیم، بدین گونه که معامله گران در آن بازار با توجه به این که معاملات آن ها بیشتر بر روی جفت ارز ها میباشد و این دارایی ها نوسانات زیادی ندارند، مجبور به استفاده لوریج شده تا حتی از کمترین تغییر های قیمتی در این بازار درآمد داشته باشند.

افراد موفق در بازار های مالی باید سبدی استراتژیک داشته باشند، که عبارت است از دارایی های کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت، با این مدیریت سرمایه استراتژیک به راحتی می توانند در بازه های مختلف کسب سود کنند.

تریدر کیست؟

نتیجه گیری

امروزه حتی اگر هیچ اطلاعاتی در مورد بازار های مالی نداشته باشید، قطعا نام آن ها را بسیار شنیده اید، شما میتوانید با یک سرچ ساده در اینترنت هر اطلاعاتی را که از بازار های مالی مختلف میخواهید پیدا کرده و فرابگیرید.

فعالیت در بازار های مالی بر عکس دانش و تجربه نیازمند ابزار خاصی نیست و شما میتوانید با یک دستگاه هوشمند مانند تلفن همراه و یا لپتاپ در این بازار ها فعالیت داشته باشید.

برای فعالیت در بازار های مالی باید در ابتدا دانش و مهارت لازم را داشته و با فعالیت مداوم و اصولی تجربه لازم در بازار را در بر بگیرید، اگر برای بدست آوردن پول های کلان در مدت زمان کم وارد این بازار ها شده اید باید بدانید که به زودی سرمایه تان را از دست خواهید داد.

« اگر به دنبال موفقیت در بازار های مالی هستید قبل از سرمایه گذاری در بازار های مالی اول بر روی خودتان سرمایه گذاری کنید »

در این مقاله به بررسی انواع معامله در بازار های مالی پرداختیم شما میتوانید با توجه به دانش و روحیات خودتان هر یک از این روش ها را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید.

سوالات متداول

تریدر کیست؟

تریدر یا به اصطلاح معامله گر، به افرادی گفته می شود که در بازار های مالی همچون: فارکس، کریپتو کارنسی، بورس اوراق بهادار تهران، ارز(دلار)، بورس نیویورک و... معامله انجام می دهند.

انواع معامله گران از نظر بازه های زمانی چیست؟

1_ روش بلند مدت 2_ روش کوتاه مدت

 

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر
ad logo
CHART
چارت حرفه ای

مقالات مرتبط

ad logo
رایگان جایزه ببر
ad logo

جدیدترین مقالات

فوائد نظرات شما
توسعه و بهبود مقالات ما
مسیری بهتر برای ارائه مقالات با ارزش
منبع انگیزه ما برای ادامه ارائه مقالات با کیفیت
پاسخ به سوالات مربوطه و راهنمایی رایگان شما
و ...
"نظرات شما برای ما ارزشمند است"