ارز سولانا (Solana) چیست؟ همه چیز درباره سولانا

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 8 دقیقه
0 نظر
7 بازدید
ارز سولانا (Solana) چیست؟ همه چیز درباره سولانا

ارز سولانا: معماری جدیدی برای کارایی بلاکچین

از آنجا که ارز های دیجیتالی مانند بیتکوین و اتریوم بر خلاف مزایایی مانند امنیت بالا در انتقال دارایی ها، تمرکز زدایی، شفافیت، بی نیازی از واسطه ها و… را برای ما به ارمغان آورده اند، هنوز مشکلات حل نشده ی بزرگی مانند زمان طولانی تایید تراکنش های بیتکوین و کارمزد بالای تراکنش های اتریوم را دارند و با آن دست و پنجه نرم می کنند.

این مسئله تا حدودی سرمایه گذاران را از انجام معاملات باز می دارد و آن ها را به سمت استفاده از رمزارزهایی که کارمزد تراکنش کمتری دارند سوق می دهد.

حالا ارز سولانا (SOL) به دلیل سرعت بالا در تایید تراکنش ها و کارمزد پائین خود در تایید تراکنش ها توانسته به یکی از رقبای اصلی برای بهترین ارزهای دیجیتال تبدیل شود.

سولانا چیست؟

سولانا بلاکچین غیرمتمرکزی است که در سال 2017 به جهت میزبانی و ایجاد بستر مناسب برای برنامه های غیرمتمرکز(dApps) کاربر پسند(user friendly) و مقیاس پذیر ساخته شده است تا مشکلات حوزه دیفای (DeFi) را حل کند.

سولانا پروژه متن بازی (Open Sorce) است که توسط بنیاد سولانا در ژنو اجرا می شود. در حالی که بلاکچین آن در آزمایشگاه سولانا در سان فرانسیسکو ساخته شده است. رمز ارزی که در شبکه بلاکچین سولانا اجرا می شود به نام “Solana” یا جفت ارز”ُSOLUSDT” با نماد “SOL” شناخته می شود که از ابتدای پیدایش خود تاکنون به 12000 درصد سود رسید.

همچنین دارای ارزش نقدینگی بیش از 66 میلیارد دلار است. بلاک چین سولانا علاوه بر استفاده اثبات سهام (Proof Of Stake) برای تامین قدرت و امنیت شبکه خود از یک الگوریتم منحصربه فرد برای اجماع به نام گواه اثبات تاریخچه یا Proof Of History (POH) استفاده می کند که امکان توان عملیاتی بالا و تاخیر کم را فراهم می کند و آن را برای حوزه دیفای و دیگر موارد استفاده با کارایی بالا، مناسب می کند که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

ارز دیجیتال سولانا

مقدار توکن های SOL

مقدار توکن های SOL در گردش حال حاضر بیش از 371 میلیون است و مقدار حدود 512 میلیون توکن از آن موجود خواهد بود.

بیشتر از سولانا بدانیم سولانا یک شبکه قدرتمند بلاکچینی ای است که بر اساس استیکینگ و اثبات تاریخ عمل می کند. این شبکه توان انجام 65000 تراکنش در ثانیه را دارد. همچنین بهبود مقیاس پذیری در کنار سرعت بالای تراکنش ها، Solana را به یکی از ارز های محبوب تبدیل کرده است که معامله گران را به دنبال راه هایی برای شناخت عوامل موثر بر آینده رمز ارز سولانا وا داشته است تا بتوانند قیمت آن را در بازه های زمانی آینده تخمین بزنند.

شما می توانید از دید تحلیل فاندامنتال نگاه عمیق تری نسبت به تغییرات قیمت در بازه های کوتاه مدت و بلندمدت داشته باشید. لازم به ذکر است که علاوه بر تحیلل فاندامنتال یا بنیادی به تحلیل تکنیکال نیاز خواهید داشت تا دقت بیشتری در تشخیص قیمت آن داشته باشید.

کامیونیتی (Community)

به مجموعه دنبال کنندگان و افراد مرتبط با یک پروژه کریپتو کارنسی جامعه ارز دیجیتال یا کامیونیتی می گویند که شامل توسعه دهندگان، هولدرها و سرمایه گذاران و دیگر کاربران داخل شبکه که رقبا و شرکا نیز شامل این تعریف می شوند، کامیونیتی آن پروژه می گویند. کامیونیتی سولانا با بیش از 85 هزار نفر دنبال کننده به یکی از بزرگ ترین جوامع بازار رمزارز ها تبدیل شده است.

سولانا با استفاده از پلتفرم های شبکه های اجتماعی نظیر توییتر، یوتیوب، Reddit «ردیت»(بستری معروف برای تبادل نظر در دنیای رمز ارزها ) باعث هماهنگی بیشتر بین کاربران این شبکه و آموزش و نحوه خرید و فروش سولانا و شناساندن آن به دیگر علاقه مندان به این حوزه شده است.

سولانا

قیمت و شرایط فعلی

توکن SOL در حال حاضر با قیمت 23 دلار معامله می شود و از مارکت کپ یا حجم نقدینگی بیش از 9 میلیارد دلار برخوردار است. بیشترین قیمتی که تاکنون برای SOL ثبت شده 259 دلار بوده که هم اکنون این مقدار با کاهش بیش از 90 درصدی یه ارزش کمتر از 30 دلار رسیده است.

نقشه راه (Road Map)

توجه به مسیر توسعه و برنامه هایی که تیم توسعه یک پروژه در دست دارند عاملی مهم برای تعیین آینده آن پروژه است.

پروژه های کریپتویی غالبا در شروع کار خود کاستی هایی را دارند که در بروزرسانی های بعدی سعی در بهبود عملکرد خود و انتقال تجربه راحت تر و به صرفه تر از پلتفرم خود را برای کاربران دارند. به عنوان مثال اتریوم و کاردانو بروزرسانی های گسترده ای انجام داده اند و از برنامه های جدید خود رونمایی کردند.

با این حال سولانا تمام موارد نقشه راه خود را به جز یک مورد که هنوز اجرایی نشده است تکمیل کرده است. به نظر می رسد که SOLANA  با توجه به اینکه رودمپ خود را به روز نکرده احتمال می رود بروزرسانی رودمپ خود را کنار گذاشته باشد.

در آخرین آپدیت شبکه Solana نسخه mainnet v1.10.29 را با ویژگی های جدیدی همچون QoS, QUIC که مبتنی بر بازار های کارمزد و سهام هستند را اضافه کرده است.

آینده سولانا

تیم توسعه دهنده

برنامه نویسان حرفه ای که نقش اصلی توسعه را دارند و همچنین دارندگان توکن، اعتبارسنج ها و کاربران پشتیبانی کننده از پروتکل سولانا مجموعه تیم توسعه دهنده سولانا هستند. بنیاد سولانا که در ژنو تاسیس شده است این مجموعه را به طور مداوم توسعه می دهند که از ماموریت های اصلی این تیم به همراه پشتیبانی از آن است.

مدیرعامل شرکت، آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) در آخرین مصاحبه های خود اعلام کرد که مرحله بعدی رودمپ سولانا، جذب یک میلیارد کاربر فعال است.

یاکوونکو و دیگر کارمندان پروژه دارای سوابق برجسته در شرکت های معروف هستند. آناتولی یاکوونکو، پیش از این کارمند شرکت کوالکام بوده که تجربیات او در کوالکام الهام بخش بزرگی برای پیشرفت و آینده سولانا است. وجود افراد کارکشته و باتجربه از عوامل مهم در موفقیت پروژه های این چنینی است.

اثبات تاریخ (POH)

آناتولی یاکوونکو بنیانگذار سولانا وایت پیپر (White Paper) آن را در نوامبر 2017 منتشر کرده که در آن مفهوم گواه اثبات تاریخ توضیح داده شده است. PoH گواهی برای تایید محتوا و گذر زمان بین رویداد ها است و از یک رمزگذاری بی نیاز از اعتماد در یک دفتر کل استفاده می کند. در واقع این الگوریتم بخشی از الگوریتم اثبات سهام است که با اضافه شده هر بلوک به شبکه یک برچسب تاریخ به آن می زند.

در شبکه Solana هر 400 میلی ثانیه یک بلوک جدید به بلاکچین اضافه می شود که در جای خود بسیار حیرت انگیز است و به آن برتری می دهد که بتواند با سرعت خیلی بیشتری در انجام تراکنش ها با بیت کوین و اتریوم به رقابت بپردازد. سرعت اضافه شدن بلوک به زنجیره اصلی در بیتکوین 10 دقیقه است که این اتفاق هر 15 ثانیه در اتریوم انجام می شود.

sol

آینده رمز ارز سولانا

سولانا به عنوان درمانی برای مشکلات حاد شناخته شده بلاکچین هایی مثل بیتکوین و اتریوم در دنیای تکنولوژی آمده است. آناتولی یاوونکو بلاکچین های نام برده را تحت نظر داشت. این پلتفرم ها در حال تلاش برای افزایش سرعت و مقیاس پذیری سیستم های خود بودند اما از نظر یاوونکو سطحی که آن ها برای تلاش به رسیدن بودند برای سیستم پرداختی کافی نبوده و نیاز به سیستمی دارد که صدها یا شاید هزاران برابر سریع تر باشد.

اما مستقل از مزایا و فوایدی که سولانا دارد، تجربه هک های بزرگ و ریزش های شدید که ممکن است به دلیل عملکرد ضعیف آن باشد را تجربه کرده است و برخی بر این باورند که سولانا نتوانسته بهترین تغییرات را مانند اتریوم ایجاد کند و ساختار هزینه خود را در این بازار در حال توسعه تغییر نداده و نتوانسته جایگاه خود را به عنوان قاتل اتریوم یا «Ethereum Killer» تثبیت کند. مشکل اصلی که صاحبان این نظر به آن اشاره دارند عدم تعادل بین درآمد و هزینه های این شبکه مشکل اصلی پایداری آن است.

اتریوم برخلاف رقیبان خود دائما در حال مدرن سازی و تغییرات بنیادی برای بهینه سازی ساختار خود برای مطابقت با ساختار و نیاز بازار که با سرعت در حال توسعه است، می باشد. در بروزرسانی لندن که از آن با نام مرج لندن یا مرج اتریوم یاد می شود ،اتریوم الگوریتم اجماع خود را از اثبات کار (Proof Of Work) به اثبات سهام (Proof Of Stake) تغییر داده که به طبع آن به دنبال افزایش مقیاس پذیری و سرعت تراکنش های خود است.

حال باید دید در کنار سرسختی که اتریوم دارد، سولانا می تواند از پس مشکلات خود برآید و آینده روشنی را برای خود تصاحب کند یا خیر.

سوالات متداول

سولانا چیست؟

سولانا بلاکچین غیرمتمرکزی است که در سال 2017 به جهت میزبانی و ایجاد بستر مناسب برای برنامه های غیرمتمرکز(dApps) کاربر پسند(user friendly) و مقیاس پذیر ساخته شده است تا مشکلات حوزه دیفای (DeFi) را حل کند.

ارز سولانا چه مقدارتوکن دارد؟

مقدار توکن های SOL در گردش حال حاضر بیش از 371 میلیون است و مقدار حدود 512 میلیون توکن از آن موجود خواهد بود.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر