مدیریت سرمایه (Capital Management) – راز سود نهنگ ها

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 8 دقیقه
0 نظر
5 بازدید
مدیریت سرمایه (Capital Management) – راز سود نهنگ ها

مدیریت سرمایه (Capital Management)

امروزه در بازارهای مالی مختلف ،افراد زیادی به قصد سود های هنگفتی وارد میشوند و پس از مدتی بدون سر وصدا از بازار خداحافظی کرده و دیگر سمت آن نمی آید. برای ما سوال پیش می آید که چرا باید این اتفاقات بیافتد و دلیل این همه ضررهای افراد در بازار های مالی مختلف چیست؟ از آنجایی که معامله گری در بازارهای مالی یکی از سخت ترین و پیشرفته ترین شغل های موجود در جهان میباشد، هر شخصی نمیتواند در آن دوام بیاورد و دیر یا زود اکثر افراد از بازار بیرون میروند و در مواقعی بازار آنها را بیرون می اندازد.

یکی از مهم ترین و اصلی ترین دلایل این ضررها ، نداشتن مدیریت سرمایه، مدیریت دارایی یا Capital Management اصولی در معاملات میباشد که باعث ضررهای هنگفتی میشود. در ادامه به بررسی جامع این موضوع در بازار های مالی میپردازیم.

مدیریت سرمایه چیست؟

با توجه به اینکه بازار های مالی پویا هستند و عدم تعادل عرضه و تقاضا باعث نوسان های زیادی میشود، گاها افراد با دیدن سودهای هنگفت افراد مختلف یا درصد رشد های بسیار زیاد دارایی ها، وسوسه میشوند تا وارد بازارهای مالی شده وسود های هنگفتی بدست آورند. اما همانطور که گفته شد با ضرر از معاملات خود خارج میشوند.

دلیل اصلی آن هم مدیریت دارایی اشتباه است؛ افراد باید مفهمو ریسک و بازده را درک کرده و با حساب کردن این دو، مقداری از سرمایه خود را درگیر معاملات بکنند. این نوع از مدیریت همانطور که از نامش پیداست، مدیریت اصولی سرمایه بر اساس سنجش عوامل مختلف و تخصیص قسمتی از سرمایه به معاملات بر اساس این سنجش ها است. این مدیریت کاملا شخصی است و بر اساس خیلی از عوامل سنجیده میشود.

اهداف مدیریت سرمایه چیست؟

ما با رعایت کردن مدیریت دارایی به دنبال اهداف مختلفی هستیم و بر روی اصول مشخص شده پیش میرویم. اولین هدف از مدیریت سرمایه (Capital Management) در معاملات، حفظ سرمایه اولیه و حداقل کردن ریسک معاملات بر اساس عوامل مختلف است.قطعا اگر فردی بتواند به مدت زیادی در معاملات خود اصل سرمایه را حفظ کند، میتواند با حل مشکل استراتژی خود وارد سوددهی مستمر شود.

دومین هدف ما از انجام مدیریت سرمایه‌گذاری، کسب سود های معقول در بازارهای مالی است. بطوری که در پایان دوره مالی مثل یک ماه یا یک فصل معاملاتی، برآیند حساب ما سود باشد.

پس تا اینجا متوجه شدیم که از انجام مدیریت سرمایه‌گذاری چه هدفی داریم. حالا به دنبال این هستیم که با رعایت کردن اصول و آشنایی با اجزای آن ، بهترین عملکرد را داشته باشیم.

مدیریت سرمایه چیست؟

اصول مدیریت دارایی در بازارهای مالی (ارزدیجیتال،فارکس،بورس)

اول از همه این را بدانید که تمامی تریدرهای موفق استراتژی های مخصوصی برای معامله کردن دارند و به همین جهت مدیریت سرمایه‌گذاری آنها نیز با هم متفاوت است . در ادامه نکاتی را در خصوص این موضوع بیان میکنیم.

عوامل مهم در مدیریت دارایی تخصصی

هر معامله گری میتواند با توجه به یک سری نکات و قوانین ، مدیریت سرمایه‌گذاری مورد نظرخود را ایجاد کند و از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کند.

اولین نکته ای که باید در نظر بگیرید هدف از معاملات و سرمایه گذاری است. اینکه هدف اصلی که وارد بازار شده اید چیست؟ حالا به توجه به اینکه هدف شما مشخص شد، سراغ نکات دیگر میرویم

دومین عامل، مدت زمان سرمایه گذاری و معاملات است. افراد باید بدانند که چه مدت میخواهند معامله یا سرمایه گذاری بکنند. اگر سرمایه گذاری بلند مدت باشد ، ریسک کمتری دارد و میتوان روی آنها مقدار زیادی سرمایه گذاری کرد ولی اگر معاملات کوتاه مدت مد نظر بود، باید با سرمایه کم وارد شویم چون ریسک بالایی دارد.

سومین عامل میزان ریسک پذیری شما میباشد. شما باید با خود رو راست باشید و میزان ریسک پذیری خود را با توجه به تست های روانشناسی و همچنین معاملات پی در پی ، بسنجید. اگر ریسک پذیر هستید ، قطعا معاملات شما باید با ریسک بالایی انجام شود ولی اگر ریسگ گریز هستید باید معاملات خود را باحداقل ریسک ممکن انجام دهید.

چهارمین عامل میزان سرمایه شما است. با توجه به مقدار سرمایه و نسبت آن به دارایی کل شما، میتوانید مدیریت سرمایه‌گذاری اصولی برای معاملات خود در نظر بگیرید و درصد ریسک هر معامله را هم بر اساس کل دارایی شما اعم از پول نقد، سکه ، طلا و …. و هم بر اساس سرمایه معاملاتی مشخص کنید.

عوامل مختلف زیادی برای تعیین این ریسک وجود دارد که بیشتر آنها مربوط به بحث روانشناسی و خودشناسی است که خود به خود در معاملات شما نمایان میشود. برای مثال یکی دیگر از عوامل دیگر برای تعیین اصولی مقدار سرمایه هر معامله ، انواع بازارهای معاملاتی میباشد. میزان ریسک و مدیریت سرمایه بازار های مالی با توجه به میزان ریسک آنها متغیر خواهد بود و باید این نکته را هم در استراتژی های مدیریت دارایی خود لحاظ کنید.

مدیریت سرمایه چیست؟

حدسود و حدضرر

به جرئت میتوان گفت که بیش از 70 درصد بحث مدیریت دارایی مربوط به مدیریت معاملات و قراردادن حد سود و حد ضرر درست و معقول است. گاها افرادی در بازارهای مالی ضرر میکنند که بهترین تحلیل گر ها هستند ولی چون نمیتوانند حد سود و حد ضرر مناسب قراردهند، حساب آنها دچار زیان میشود.

تمامی معامله گران روزی داخل بازارهای مالی حدضررشان فعال میشود واین جزئی از بازارهای مالی است. اگر شخصی بطور قاطع میگوید که در بازارهای مالی حدضررش فعال نمیشود و در هیچ معامله ای ضرر نکرده است، بدانید که یا تازه وارد است و یا دروغ میگوید چون ضرر جزوی از معاملات و جزوی از بازار است.

نکته مهم : حتما قبل از ورود به معاملات خود، حد سود و حد ضرر خود را مشخص کنید.

روانشناسی و احساسات معامله گر

پیشنهاد میشود قبل از اینکه وارد بازارهای مالی بشوید، از شخصیت خود از لحاظ روانشناسی شناخت کافی داشته باشید چون اگر شناخت کافی نداشته باشید، حتی اگر بهترین سبک تحلیلی را داسته باشید ممکن است روان یا سرمایه شما دچار آسیب شود.

نکته مهم : بازارهای مالی بر اساس احساسات افراد نوسان میکنند. یعنی زمانی که فرد احساس میکند که امکان ضرر بیشتر وجود دارد، سریعا از معامله با ضرر کم خارج میشود و همین معاملات روزانه ، بازارها و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا را شکل میدهد.

سعی کنید هنگام معاملات احساسات خود را کنار بگذارید و مانند یک ربات عمل کنید. یک استراتژی و نقشه راه برای خود تعیین کرده  و طبق آن عمل کنید. نیازی به احساسات در معاملات نیست و اگر احساسات دخیل باشد، دچار زیان میشوید.

تنوع در سرمایه گذاری

افرادی که معامله گر هستند اول از همه باید بازار مدنظر خود را انتخاب کنند. بعد از اینکه بازار انتخاب شد،باید صنعت ها و بخش های مختلفی در نظر گرفته شود و از هر صنعت نیز باید بهترین ، پیشرو ترین و مستعد ترین برای رشد را انتخاب کنند و این گونه میتوان یک سبد سرمایه گذاری متفاوت برای خود ایجاد کرد. بعد از این مرحله باید با توجه به مدیریت سرمایه(Capital Management) اصولی خود، به هر سهم یا ارزی مقداری از دارایی را تخصیص دهند. سپس با علم تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن نقاط ورود مناسب را پیدا کرده و خرید های خود را انجام دهند.

اما برای افراد معامله گر کوتاه مدت، نیازی به تنوع در دارایی ها نیست و باید حداکثر 4 ارز را مدنظر قراردهند و پس از بررسی کلی، روزانه روی آنها معامله کنند.

انواع مدیریت دارایی

از نظر آکادمی ما، مدیریت سرمایه با توجه به توضیحات داده شده انجام میشود و مدل هایی مثل پوششی، تهاجمی،محافظه کارانه پس از بررسی کلی موارد گفته شده ایجاد میشود. پیشنهاد میشود که پس از بررسی کلی موارد بالا و در نظر گرفتن تمامی عوامل ذکر شده، مدیریت سرمایه تخصصی خود را ایجاد کنید.

همچنین افرادی که به خرید های پله ای علاقه مند هستند میتوانند مقاله مربوطه به مارتینگلی را مطالعه کنند.

انواع مدیریت سرمایه

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد، مدیریت سرمایه یکی از مهم ترین و اصلی ترین ارکان معامله میباشد و باید بطور دقیق مشخص شود. افراد معامله گر باید با استفاده از موارد بالا و در نظر گرفتن تمامی شرایط، مدیریت اصولی برای خود تعیین کنند.

در نظر داشته باشید که حتی اگر درصد برد معاملات شما 50 باشد و مدیریت مشخص و معاملات ریسک به ریوارد بالای یک داشته باشید، حساب شما در بلند مدت کاملا صعودی میباشد.

حتما قبل از ورود به معاملات خود، از چند جهت معامله را بررسی کرده و با توجه به سرمایه خود، حدسود و حدضرر خود را نیز قرار دهید.

همچنین اگر در درست کردن یک استراتژی مدیریت سرمایه مشکل داشتید میتوانید با کارشناسان مربوطه آکادمی مالی سودانه ارتباط برقرار کنید و مشاوره تخصصی دریافت کنید.

سوالات متداول

اصول مدیریت سرمایه در بازارهای مالی چیست؟

1_ هدف از معاملات 2_ مدت زمان سرمایه گذاری 3_ میزان ریسک پذیری 4_ میزان سرمایه

مهم ترین اصل مدیریت سرمایه چیست؟

یکی از اصلی ترین اصول در مدیریت سرمایه داشتن حد سود و ضرر است.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر