کریپتوکارنسی چیست؟ دنیای رمزارزها را بشناسید

۱۳ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه: حدود 14 دقیقه
0 نظر
3 بازدید
کریپتوکارنسی چیست؟ دنیای رمزارزها را بشناسید

کریپتو کارنسی یا دنیای رمزارزها چیست؟

امروزه در هر کجای دنیا نام رمزارزها یا کریپتوکارنسی ها به گوش می رسد و برای برخی از افراد هنوز مفهوم این بازار و ارزهای آن ساده سازی نشده و  نامفهوم است. ما قصد داریم شما را با بازار کریپتو کارنسی و ارزهای آن آشنا کنیم بنابراین اگر شما هم مشتاق این هستید که از دنیای رمز ارزها اطلاعاتی کسب کنید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کریپتوکارنسی چیست؟

کریپتو کارنسی از دو کلمه کریپتو به معنای رمزنگاری و کارنسی به معنای پول یا همان ارزهای دیجیتال تشکیل شده است.

با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت های ماهواره ای بشریت به سمت پیشرفت و توسعه مبادلات پولی و ارزی رفته و در دنیای رمزارها تنها با یک کلیک می توانید مبلغ دلخواه خود را به هر جای دنیا در کثری از ثانیه ارسال کنید.

مهمترین ویژگی ای که افراد معامله گر این بازار را از بین بازارهای مختلف انتخاب می کنند، سیستمی شفاف و بدون دخالت دولت و ارگان های خاصی که قیمت ها را دستکاری کنند ، می باشد و قیمت فقط با عرضه و تقاضای افراد بالا و پایین می شود و این تازه شروع سیستم مبادلات ارزی کریپتو کارنسی است.

منظور از مبادلات ارزی یعنی دیگر سرو کار شما با پول کاغذی نمی باشد و کیف پول و حساب بانکی شما تنها در یک نرم افزار خلاصه می شود و دیگر نگرانی بابت کارمزدهای انتقال نداشته باشید زیرا بازار رمزارزها به جهت راحتی معامله گران و بدون دخالت ارگان های خاص برای شما ایجاد شده است.

همانطور که گفته شد این بازار نسبت به بازارهای سنتی مزیت های بهتری از جمله کارمزد کم دارد که بیشتر معامله گران و بازرگانان این بازار را به بانک ها و صرافی ها ارجعیت می دهند.

این ارزهای رمزنگاری شده خاص در واقع همان رمز ارزها هستند که به نام ارزهای دیجیتال شهرت پیدا کرده‌اند که پادشاه این رمز ارزها بیتکوین (Bitcoin) می باشد.

پایه و اساس این ارزها بر اساس فناوری بلاکچین ساخته شده است، بلاکچین شبکه ای گسترده می باشد که ارزهای دیجیتال در بستر آن مبادله می شوند.

ممکن است دو واژه کریپتو کارنسی و ارزهای دیجیتال را اشتباه بگیرید اما این دو تفاوت هایی با هم دارند، کریپتو کارنسی یا رمز ارز، ارزهایی هستند که بر بستر بلاکچین ایجاد شده اند اما ارزهای دیجیتال به هر ارزی گفته می شود که ماهیت دیجیتالی داشته باشند.

همانطور که در ابتدای مقاله صحبت کردیم بازار کریپتو کارنسی با وجود تازه کار بودن نیازمند تخصص، دانش و مهارت معامله کردن است که افراد بسیار کمی بر این بازار مسلط می باشند. بنابراین بهترین راه به جهت کسب درآمد از بازار رمز ارزها، آموزش ارزهای دیجیتال به صورت حرفه ای می باشد.

کریپتوکارنسی

آیا قانونی در این بازار وضع شده است؟

با توجه به گسترش بازار ارزهای دیجیتال در سراسر جهان، قوانین و مقررات مرتبط با این بازار ضروری شده‌اند. به عنوان مثال، در کشور ایالات متحده آمریکا، قانونگذاری مرتبط با این بازار اولویت خاصی پیدا کرده است. کمیته بورس و اوراق بهادار (SEC) و دیگر آژانس‌های مربوطه مانند کمیته معاملات آتی (CFTC)، با توجه به افزایش عرضه اولیه سکه‌های دیجیتال (ICO) در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، در محدود کردن فضای ارزهای دیجیتال نقش مهمی داشته‌اند.

علاوه بر این، مقررات کریپتو در خارج از آمریکا نیز بر اساس دستورالعمل‌های نظارتی در حال تغییر است به عنوان مثال، پنجمین دستورالعمل ضد پولشویی اتحادیه اروپا می گوید:

باید دستورالعمل‌های خاص منطقه مربوطه را رعایت کرده و مطابق با آن‌ها، عملیات خرید، فروش و سایر عملیات رمزنگاری را انجام داد.به دلیل نوپا بودن این بازار هنوز جای تحقیق و تفحص در این بازار وجود دارد. به طور مثال آینده این بازار به گونه ای است که رمز ارز بیتکوین در سبد کالایی خانوارها قرار بگیرد و گمانه زنی هایی هم حاکی بر این است که رمز ارز اتریوم در دسته اوراق بهادار قرار بگیرد؛ اما هنوز آینده رمزارزهای دیگر نامشخص است و این ارزها نیازمند تحقیق و تفحص بیشتری هستند.

داستان متولد شدن رمزارز بیتکوین و نحوه استخراج آن

ابتدا عده اندکی از پیدایش بیتکوین اطلاع داشتند، در واقع به عنوان اختراعی در کنار یک اختراع دیگر(بلاکچین)، پا به دنیای ارزها گذاشت؛ خالق این اثر فردی ناشناس به نام ساتوشی ناکاماتو بوده است.

هویت مخترع بیتکوین کاملا نامشخص است. فرضیه هایی وجود دارد که نام این فرد جعلی است و افراد یا گروه خاصی اقدام به تولید و طراحی نخستین ارزدیجیتال یعنی بیتکوین کرده اند.

بیتکوین (BTC) نخستین و مهم ترین پول دیجیتال است و در بین ارز های دیجیتال این ارز بیشتر در معرض قضاوت و تحلیل قرار می گیرد.

بیتکوین به عنوان اولین رمز ارز شناخته شده است. دریافت این ارز در فرآیندی به نام استخراج یا ماینینگ صورت می گیرد که می توان این استخراج را به استخراج معدن طلا تشبیه کرد با این تفاوت که در معدن طلا کارگران کار می کنند اما در استخراج بیتکوین از پردازش یارانه ای (ماینر ها) کمک گرفته میشود.

این پردازنده ها (ماینر ها و کارت های گرافیک) اصولا باید معادلات ریاضی را انجام داده و به ازای حل هر یک از این معادله های ریاضی و تائید ثبت داده تراکنش ها در یک بلاکچین مقداری بیتکوین به عنوان پاداش دریافت میکنند که این فرایند را استخراج ارزدیجیتال میگویند.

با ثبت تراکنش‌ها در بلاکچین، یک رکورد دائمی و عمومی ایجاد می‌شود که تقریبا هرگز نمی‌توان آن را تغییر داد یا از بین برد.

کریپتوکارنسی چیست؟

نحوه خرید و فروش رمز ارزها

با گسترش حوزه رمز ارزها امروزه به راحتی می توانید در یک صرافی معتبر همچون بایننس (Binance) که ویژگی هایی ممتاز از لحاظ معاملات ارزی، کارمزد پایین، محیطی جذاب برای معامله گران، پشتیبانی قوی و…  دارد به معامله رمز ارز ها بپردازید ، برای ثبت نام کافیست عبارت Binance را در گوگل سرچ کنید، در صرافی بایننس ثبت نام و احراز هویت خود را انجام داده و پس از واریز دلار (USDT) معاملات خود را انجام دهید.

البته با وجود تحریم های بایننس علیه ایران میتوانید صرافی‌های دیگری همچون بای بیت، کوکوین، کوینکس و… را جایگزین صرافی بایننس کنید اما باید توجه داشته باشید که این صرافی ها ممکن است در آینده برای شما دردسر ساز شوند پس حتما قبل از وارد کردن سرمایه هایتان در صرافی ها به خوبی در مورد آن ها تحقیق کنید.

در ابتدا برای معامله در صرافی خارجی (مثلا بای بیت) لازم است، در صرافی های ایرانی همچون نوبیتکس، والکس، بیت24 و… ثبت نام کنید و پس از مراحل احراز هویت پول مورد نظر را واریز کرده و یک استیبل کوین مانند تتر (USDT) بخرید آنگاه آن را به صرافی خارجی مورد نظر انتقال دهید و شروع به معامله کردن کنید. البته میتوانید در همان صرافی های داخلی هم به معامله رمز ارز ها بپردازید.

حال ممکن است این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که صرافی ایرانی با صرافی خارجی چه تفاوت هایی دارد؟

نکته‌ای که باید توجه داشته باشید در میزان کارمزد هر معامله و حجم نقدینگی در صرافی یکی از مهم ترین نکات به جهت معامله کردن است. اگر معامله گری هستید که علاقه مند به این بازار هستید اما ریسک پذیری شما پایین است می توانید سرمایه خود را به صرافی ایرانی واریز نمایید و در این صرافی ها به صورت میان مدت (Daily&1H) و بلند مدت (weekly&4H) معامله کنید اما توجه داشته باشید که در صرافی های ایرانی ترید به صورت کوتاه مدت توصیه نمی شود زیرا حجم پایین معاملات در صرافی های داخلی باعث می شود که شما نتوانید در قیمتی که مد نظرتان هست وارد معاملات شوید و همینطور نمی توانید در یک قیمت مشخص از معامله خارج شوید، بنابراین در انتخاب صرافی حتما به کارمزد و حجم معاملات صرافی توجه لازم را داشته باشید.

به دلیل پیچیدگی و نوپا بودن بازار رمز ارزها برخی از افراد سرمایه خود را برای سرمایه گذاری به شخص دیگری واگذار می کنند، اما احتمال کلاه برداری در این روش بالاست. توصیه می شود شرکت یا افرادی را انتخاب نمایید که میتوانید به آنها اطمینان کنید و همچنین عملکرد خوبی در بازارهای مالی دارند.

کریپتوکارنسی

سرمایه گذاری در بازار کریپتوکارنسی به چه صورت می باشد؟

یکی از روش های سرمایه گذاری در بازار کریپتوکارنسی استخراج  رمز ارزهایی همچون بیتکوین و اتریوم و… می باشد.

در حال حاضر بازار رمز ارزها در 21 نوامبر 2021 روندی نزولی را در پیش گرفته است و به دلیل قیمت پایین رمزارزها، هزینه بالای ماینرها همچون مصرف انرژی برق و کارمزد معاملات، استخراج رمز ارز ها مقرون به صرفه نمی باشد. لذا بهترین زمان استفاده از ماینر ها، زمانی است که بازار روند صعودی با شیب ملایمی را در پیش گرفته باشد.

با این حال بازار رمز ارزها به این سیستم ختم نمی شود و پلتفرم های معاملاتی زیادی را در خود ایجاد کرده است که امکان وام دهی به معامله گران و کاربران را فراهم می کند و بدون نیاز به کنترل سیستم یا نهاد متمرکز امکان وام دهی در این بازار را تسهیل کرده است.

این بخش از فضای ارزهای دیجیتال چیزی است که به عنوان امور مالی غیر متمرکز یا DeFi شناخته می‌شود. همچنین DeFi جنبه های دیگری از سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال مانند صرافی‌های غیرمتمرکز یا اصطلاح DEX، استیکینگ، ویلد فارمینگ را شامل میشود.

انواع ارزها در کریپتوکارنسی

رمز ارزها به صورت نامحدود و محدود در بازار عرضه شده اند که برخی از رمز ارزها با هدفی معین به مهار تورم و تقویت ارزش رمز ارز به مرور زمان کمک می کنند، ساتوشی ناکاماتو بیتکوین را با 21 میلیون واحد سکه در بازار کریپتو کارنسی عرضه نموده است که این مقدار هم به مرور زمان باید استخراج شود.

پس از بیتکوین رمز ارزهای دیگر با نام آلت کوین شناخته می شوند و در بازار مورد معامله قرار میگیرند، اما بیتکوین جز دسته آلت کوین ها نمی باشد، آلت کوین به هر رمز ارزی به غیر از بیتکوین گفته میشود، عبارت آلت کوین در بازار رمز ارزها به معنای جایگزین بیتکوین ابداع شده است، اتریوم (ETH)، بایینس کوین (BNB)، اتم (ATOM)، سولانا (SOLANA) و… نمونه هایی از آلت کوین ها می باشند.

استیبل کوین نوعی آلت کوین است که هدف آن تثبیت ارزش ارزهای دیجیتال از طریق پیوند آن به یک ارز فیات مانند دلار آمریکا (usdt) می باشد.

استیبل کوین ها ارزش خود را به ارزهای فیات یا دارایی‌هایی مانند طلا پیوند می‌زنند، استیبل کوین هایی که به نسبت یک به یک با دلار آمریکا یا دیگر ارزهای ملی پیوند می‌خورند، راهی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند تا بتوانند در اکوسیستم کریپتو کارنسی،از ثبات ارزش دارایی خود بهره‌مند باشند.

NFT یا توکن‌های غیر قابل تعویض، نوع دیگری از دارایی‌های دیجیتال هستند که از بیت کوین و اتریوم متفاوت هستند. بیت کوین و اتریوم مانند پول هستند و قابل تعویضند. اما NFT ها یکتا و منحصر به فرد هستند و نمی‌توان آن‌ها را با دیگری جایگزین کرد.

NFT ها شامل اطلاعات مرتبط با یک دارایی منحصر به فردی هستند، مانند عکس، ویدیو، بازی و غیره. هر NFT دارای یک شناسه منحصر به فرد است و ارزش آن توسط بازار مشخص می‌شود. به عبارت دیگر، اگر یک شخص NFTی را بخرد، فقط او مالک آن خواهد بود و نمی‌تواند آن را با کسی دیگر به اشتراک بگذارد.

به طور خلاصه، NFT ها مانند کارهای هنری منحصر به فرد هستند که فقط یک نسخه از آن وجود دارد و نمی‌توان آن را با دیگران تعویض کرد. این امر می‌تواند ارزش آن‌ها را افزایش دهد و به معنایی، آن‌ها را به یک قلمرو خاص از دارایی‌های دیجیتال تبدیل کند.زیر ساخت بازار کریپتو کارنسی

کریپتو کارنسی چیست؟

زیر ساخت بازار کریپتوکارنسی

زیر ساخت بازار کریپتو کارنسی را به دو دسته طبقه بندی می کنیم:

کوین ها: توکن‌های رمزنگاری شده برای استفاده به عنوان نوعی ارز رمزنگاری شده طراحی شده‌اند و بر روی بلاکچین اختصاصی خود ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال، اتریوم ارز دیجیتال بومی بلاکچین اتریوم است.

توکن ها: توکن‌ها و کوین‌ها بر روی یک بلاکچین ساخته می‌شوند و اصلی‌ترین تفاوت بین آن‌ها در این است که کوین‌ها به عنوان ارز دیجیتالی استفاده می‌شوند، در حالی که توکن‌ها معمولاً برای نشان دادن واحدهای دارای ارزش مانند پول، سکه، یا دارایی‌های دیجیتالی دیگر استفاده می‌شوند. همچنین، مانند کوین‌ها، توکن‌ها نیز امکان ارسال، دریافت و مبادله را دارا می‌باشند.

استخراج رمز ارزها زیان آور است؟

واقعیت امر به این گونه است که استخراج رمز ارزها نیازمند انرژی برق است که تاثیرات مستقیمی بر سیستم زندگی روزمره ما ایجاد می کند و آلودگی زیادی به همراه دارد.

کارشناسان دانشگاه MIT با تحقیق در رابطه با کریپتو کارنسی ها به این نتیجه رسیده اند که استخراج رمز ارز بیتکوین (BTC) 0.2 درصد از مصرف برق جهانی را تشکیل می دهد، اگر سایر رمز ارزهای دیگر را اضافه کنیم این رقم دو برابر خواهد شد به همین دلیل افراد علاقه مند به محیط زیست، استخراج ارزهای دیجتیال را استفاده‌ای بیهوده از انرژی در گرم ترین شرایط آب و هوایی کره زمین می دانند.

آیا سرمایه گذاری دررمز ارزها ایمن است؟

تمام تراکنش رمزارزها در دفتر کل بلاکچین ثبت می شود و به فرد اجازه می دهد تا تاریخچه ارزهای رمزنگاری شده را به طور شفاف مشاهده کند، درنتیجه بلاکچین از خرج کردن سکه هایی که مالک آن نیستید، کپی کردن تراکنش‌ها یا لغو آن ها جلوگیری می کند.

هدف این سیستم بر همین اساس است که واسطه ها را حذف کرده و با سیستم امنیتی امن، سرمایه گذاران با خیال راحت در بازار رمزارزها معاملات خود را انجام دهند. اما برخی از سیستم های کلاه برداری همچون صرافی ها، ارزهای نوپا، شت کوین ها و… از این بازار تازه کار سوء استفاده کرده و جیب مردم را خالی می کنند.

به عنوان مثال: صرافی FTX به مدیریت سمن بنکمن فرید یکی از صرافی های قدیمی در بازار است که اخیرا اسناد مدارکی مبنی بر کلاه برداری این شرکت به نمایش گذاشته شده است.

بنابراین با آگاهی و مشورت کامل از افراد خبره به بازار ورود کرده تا سرمایه شما در بازار رمزارزها دچار ضرر و زیان سنگین نشود.

کریپتو کارنسی چیست؟

راهکارهای بهترین سرمایه گذاری در بازار رمزارزها

هنگامی که شما قصد دارید سهام شرکتی را خریداری نمایید ابتدا اطلاعاتی از جمله سیستم گزارش دهی مالی را مورد بررسی قرار می دهید، همین موضوع  باعث می شود که چشم اندازی واقعی و درست و قابل اعتماد  به جهت سرمایه گذاری داشته باشید.

بازار رمز ارزها هم از این قائده مستثی نیست اما ریسک سرمایه گذاری در این بازار بالا بوده و بسته به روحیات فردی هر شخص، سرمایه در جریان سرمایه گذاری و… متفاوت است.

اما چگونه سرمایه گذاری امن در این بازار داشته باشیم؟

اصولا رمز ارزها با هدف خاصی ایجاد می شوند که کاربران می توانند با رجوع به سایت کوین مارکت کپ (Coin Market Cap) نقشه راه یا به اصطلاح وایت پیپر رمز ارز را مطالعه نموده و یکی از پارامتر های سرمایه گذاری خود را تیک بزنند، اطلاعات و معیارهای پروژه‌های کریپتویی شفاف و در دسترس عموم هستند.

پروژه های مختلف داده‌هایی مانند تعداد تراکنش‌هایی که روی پلتفرم‌هایشان انجام می‌شود را در این سایت نشان می‌دهد. پس از بررسی های صورت گرفته متوجه اهداف رمز ارز می شوید و می توانید با مدیریت ریسک و سرمایه گذاری آگاهانه معاملات خود را انجام دهید.

به طور کلی، سرمایه‌گذاری‌های پرریسک باید بخش کوچکی از پرتفوی شما را تشکیل دهند و در روش متداول بیش از ۱۰٪ از سبد شما را تشکیل ندهند.

کریپتوکارنسی دنیایی جدید برای انتقال دارایی و سرمایه گذاری

اکنون متوجه پایه و اساس بازار ارزهای دیجیتال شده اید و تا حدودی با چارچوب های آن آشنایی پیدا کرده اید. این بازار یکی از پر پتانسیل ترین بازار های مالی در این قرن و قرن های آینده است و پیشبینی می شود تا چند دهه آینده به یکی از پر استقبال ترین عرصه های اقتصادی تبدیل شود.

با توسعه این تکنولوژی در آینده ای نه چندان دور مبادلات پولی کشورها حذف شده و تنها یک ارزدیجیتال پول واحد می شود تا خرید و فروش کالا یا معاملات در سر تا سر دنیا به صورت یک پارچه، هماهنگ و سریع انجام شود بنابراین این تازه شروع ماجرا است.

سوالات متداول

استخراج رمز ارزها زیان آور است؟

واقعیت امر به این گونه است که استخراج رمز ارزها نیازمند انرژی برق است که تاثیرات مستقیمی بر سیستم زندگی روزمره ما ایجاد می کند و آلودگی زیادی به همراه دارد.

آیا قانونی در این بازار وضع شده است؟

با وجود فرا گیر شدن این بازار در سراسر جهان، قانون گذاری ارزهای دیجیتال ضرورت پیدا کرده است، به طور مثال در کشور ایالات متحده آمریکا قانون گذاری خود را نسبت به این بازار ارجحیت داده است.

به این مقاله امتیاز بدهید
امتیاز کل: 0
تعداد شرکت کننده: 0
ارسال نظر